Hírek

2017.05.23. 19:30

Megvédeni a kormányzás eredményeit - Tuzson Bence tartott lakossági fórumot Balatonalmádiban

A tömeges bevándorlás ellenében Magyarországot olyannak kell megőrizni, amilyen jelenleg, hangsúlyozta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Balatonalmádiban tartott lakossági fórumon kedden.

Marton Attila

Keszey János polgármester és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselőjének bevezetője után az államtitkár a kormányzás gazdasági eredményeit, a nemzeti konzultáció témaköreit és a migrációval kapcsolatos feladatokat is érintette előadásában. Tuzson Bence kiemelte, a 2010-2014 közötti kormányzás a válságkezelés időszaka volt.

Fotó: Balogh Ákos

A kabinet intézkedéseinek hatására javultak a gazdasági adatok: a munkanélküliség 4,5 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak száma a 2010-es 3,7 millióról 4,4 millióra nőtt 2017-re. Az utóbbi években csökkentek a munkát terhelő adók, emelkedtek a bérek, a rezsi összege pedig Európában egyedülálló mértékben 25 százalékkal mérséklődött, hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A migrációról elmondta, a tömeges bevándorlás megváltoztatja Európa kultúráját és népességét: a kormány a magyar emberek érdekeire figyelemmel teszi a dolgát, és garantálja az ország biztonságát. Hozzátette, ebben a kérdésben a közép-európai országok egyetértenek, miközben a kényszerbetelepítés veszélye ugyanakkor nem múlt el, az Európai Tanács nyáron dönt a tárgykörben. Megjegyezte, a kormány feladata, hogy Brüsszellel szemben megvédje a rezsicsökkentést és küzdjön az illegális bevándorlást támogató törekvések ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!