Hírek

2017.05.24. 18:00

Megújul az orvosi rendelő - Modern városrészi egészségügyi alközponttá válhat

PÁPA Sikeresen pályázott a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő felújítására.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, a 60 millió forint összértékű pályázat lehetővé teszi a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő épületének felújítását, ahol két gyermekorvosi, egy felnőtt háziorvosi, valamint három védőnői praxis működik.

- Az itt ellátott betegek, illetve a praxisokba bejelentkezett pápaiak száma meghaladja a 4200-at. Azt is mondhatjuk, hogy ez egy városrészi egészségügyi alközpont - fogalmazott a település vezetője, aki elmondta: a 60-as években épült létesítmény az évtizedek során több funkciót is betöltött, szolgálta a kereskedelmet, majd egy átalakítást követően az alapellátás egyik rendelőcsoportjává vált.

A pályázat a 60-as évekből származó épület felújítását foglalja magában. A rendelő környezetének területrendezési munkáit a pályázati támogatást kiegészítve önkormányzati forrásból fedezik. A kis képen Áldozó Tamás, Pápa polgármestere Fotó: Vallner Bettina

Pápa polgármestere hozzátette, a pályázat az épület felújítását foglalja magában, azonban a rendelő környezetére is ráfér a területrendezés, ezeket a munkákat pedig a pályázati támogatást kiegészítve önkormányzati forrásból fedezik, lehetővé téve ezáltal a rendelő biztonságos megközelítését, illetve parkolóhelyek kialakítását. - A városháza munkatársai készítették elő ezt a pályázatot, méghozzá nagyon alaposan, hiszen ez egyike volt azon pályázatainknak, amelyeket hiánypótlás nélkül fogadott be a rendszer - fogalmazott Áldozó Tamás. Megtudtuk, ez a 60 millió forintos projekt a támogatási szerződés aláírása előtt áll, ekkor készítik el a likviditási és a projekttervet, amelyben meghatározzák a fontosabb mérföldköveket, valamint az előrehaladás sorrendjét. Áldozó Tamás megjegyezte, május 25-én a megyei közgyűlésen további támogatásokkal kapcsolatos döntések születnek majd, és bízik abban, hogy hamarosan újabb jó híreket lehet bejelenteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!