Hírek

2017.03.29. 15:53

Megsemmisített bizonyítékok? Folytatódik a rágalmazási ügy

Ajka - Mindent elmond a pótmagánvádas eljárás lényegéről az, hogy a polgármester az általa kifogásolt cikk miatt nem indított sajtópert, hanem az újságnak nyilatkozó képviselő személyét támadja, az ő lejáratása a cél - állítja az érintett, Ravasz Tibor.

Penk Tímea

Az ajkai fideszes képviselőt rágalmazás miatt perelte be Schwartz Béla MSZP-s polgármester egy országos lapban hat évvel ezelőtt megjelent cikk miatt. Ravasz Tibor az írásban azt vélelmezte, hogy a korábbi időszakra vonatkozó ÁSZ-jelentésben feltárt jogsértő gyakorlat tovább folytatódott, noha tilos a hivatali gépjármű magáncélú használata. A képviselő ellen indult eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette a bíróság, ekkor a polgármester pótmagánváddal élt, és kérte, hogy egy másik bíróság folytassa le az eljárást.

- A napokban tartott újabb tárgyaláson kiderült, hogy a bíróság felhívására az önkormányzat nem nyújtotta be a hivatali gépjármű menetleveleit, hanem a bizonyítékok beszolgáltatása helyett megsemmisítették azokat - mondta a képviselő.

Ravasz Tibor hozzátette: az Állami Számvevőszék feltárta, hogy a menetleveleket meghamisították, papíron olyan személyek vezették a hivatali autót, akik szabadságon voltak vagy még jogosítványuk sem volt.

- Az is nagyon érdekes, hogy a jegyző nem adta ki a menetleveleket adatvédelmi okokra hivatkozva, de a polgármester egy sajtótájékoztatón a nyilvánosság elé tárt néhányat. Úgy gondolom, hogy a megsemmisített menetlevelek tartalmára következtetni lehet abból, hogy teljes a káosz a nyilvántartott rendszámok, kilométeróra-állások, tankolások adminisztrációjában - foglalta össze Ravasz Tibor, akit megdöbbentett, hogy az önkormányzat pont azokat a menetleveleket semmisítette meg, amelyek bizonyítani tudnák, hogy a polgármester a hivatali gépjárművet igénybe vette-e magáncélra vagy sem.

Szerettük volna megtudni Schwartz Bélától, hogy miként értékeli a tárgyaláson elhangzottakat, a hat évvel ezelőtti cikk megjelenésekor miért nem indított sajtópert, igaz-e, hogy a bíróság felhívása után az önkormányzat megsemmisítette a bizonyítékul szolgáló menetleveleket, az ezeken szereplő személyes adatok védett adatnak minősülnek-e, kétségbe vonja-e az ÁSZ-jelentés megállapításait, változtattak-e a korábban kialakult gyakorlaton, de kérdéseinkre nem kaptuk választ.

Amennyiben a polgármester a későbbiekben nyilatkozik a témában, azt közöljük olvasóinkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!