Hírek

2015.07.28. 11:02

Mégsem kell 800 ezret fizetni - Kiderült, hibás volt a fogyasztásmérő óra

Moha - Nyolcszázezer forintról szóló vízszámlát kapott olvasónk. A fogyasztásmérőt rendkívüli hitelességi vizsgálatnak vetették alá, és ott nem megfelelő minősítést kapott.

B. Kiss László

Minden jó, ha a vége jó...

E hónap elején kereste meg szerkesztőségünket egy mohai panaszos. Piller Istvánnak zártkertje van a faluban. Életvitelszerűen nem lakik ott, a kertet pedig nem a csapról, hanem kútból locsolja. Ezért aztán enyhén szólva igencsak meghökkent, amikor 814 ezer 302 forintról küldött neki számlát a szolgáltató, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, Ez az összeg csaknem 3200 köbméternyi ivóvíz ára.

Olvasónk lapunknak elmondta, hogy csőtörésnek nem volt nyoma, nem volt fölázva a talaj, és a minimális átfolyást is jelző kerék sem pörgött az órában.

Olvasónk a horribilis összegű számla ügyében személyesen járt Siófokon, a DRV központjában.

A mérőórát április 30-án a szolgáltató szakemberei leszerelték, s leplombálták.

Lapunk mint arról július 6-án megjelent cikkünkben beszámoltunk , miután a panaszos a Fejér Megyei Hírlaphoz fordult, megkereste a DRV-t.

A szolgáltatótól ekkor azt az információt kaptuk, hogy a fogyasztást mérő órát július 8-án rendkívüli hitelességi vizsgálatnak vetik alá.

A vizsgálatot független szakértő végzi az általa kijelölt időpontban, és azon a 800 ezres számla címzettje is jelen lehet derült ki a DRV lapunk megkeresésére adott válaszából.

Az izgalmas történet ezt követő fejleményeiről most, július 27-én, hétfőn tájékozódtunk. Piller József ekkor elmondta, hogy bár a mérőóra rendkívüli hitelességi vizsgálatának időpontjáról kapott értesítést , ő azon nem vett részt. Annak eredményéről pedig azóta sem kapott értesítést.

Ezt követően levélben kerestük meg ismét Gyarmati Juditot, a DRV kommunikációs referensét, aki másnap, azaz kedden válaszolt.

A vizsgálat során a mérő nem megfelelő minősítést kapott írja lapunknak küldött levelében, amely imígyen folytatódik: A felhasználónak is megküldésre kerülő vizsgálati jegyzőkönyv alapján 3162 köbméter vízmennyiség jóváírására van mód. Ez a korábbi átlagfogyasztás feletti vízmennyiség díjának jóváírását jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!