Hírek

2015.05.31. 12:50

Megöltek egy nőt Pápán (frissítve)

Pápa - Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő a helyszínen elmondta, hogy vasárnap délután 13 óra 40 perc körül egy 27 éves nőt 35 éves élettársa előzetes szóváltás után megszúrt a belvárosban, aki a helyszínen meghalt.

Kovács Erika

Mindketten a Nógrád megyei Kállóból származnak.  A bejelentéstől számított két percen belül megérkezett a helyszínre a rendőrség és elfogták az elkövetőt, aki a Pápai Rendőrkapitányságon gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. A rendőrség a tanúmeghallgatás és a helyszíni szemle idejére lezárta a Március 15-e teret.

A közelben sokan álltak a tragédia miatt, köztük Sárközi Dzsenifer, az elhunyt barátnője, aki elmondta, a nő kedves, jószívű, helyes teremtés volt, a kórházban ápolónőként dolgozott, egy pápai anyaotthonban lakott hat éves kisfiával néhány hónapja, ahova éppen amiatt jött, hogy elkerüljenek az apától. Vasárnap utána jött a férfi, a nő szerint a gyerek miatt, azután vitába keveredtek, ekkor szúrta meg a férfi állítólag harmincötször. A lány azt is elmondta, hogy unokatestvére látta az esetet, aki mélyen megrendült emiatt.

A pápai belvárosban egész délután dolgoztak a helyszínelők. Fotó: Kovács Erika

Istenes Alexandra, a helyszínnel szemben levő épület egyik lakója lapunknak azt mondta, hogy éppen éjszakás volt, emiatt még aludt vasárnap, amikor arra riadt fel, hogy szirénáznak az ablak alatt a mentők és a rendőrség. Ablakából azt látta, hogy hatalmas felfordulás van a téren, és egy nőt már letakartak fekete lepellel. Alexandra azt mondta, szörnyű, hogy ilyesmi megtörténhet ebben a városban fényes nappal, ő sem érzi magát biztonságban, amikor este ki kell mennie az utcára. Főként akkor fél, amikor cigarettát kérnek tőle és nem tud adni.

Az anyaotthon igazgatója, aki nem kívánta, hogy megnevezzük, semmilyen kérdésünkre nem válaszolt. Annyit elmondott, hogy a történtek mélyen megrendítették és nagyon sajnálja a fiatal nőt. Úgy tudjuk, a kisfiú sorsa hétfőn dőlhet el, és nagy valószínűség szerint rokonokhoz kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!