Hírek

2016.12.04. 08:14

"Megöllek, te szemét" - Métereken át kaszabolta késével áldozatát egy részeg fiatal

Több mint tízszer szúrta meg áldozatát egy ittas fiatalember, akit nem jogerősen hat év négy hónap börtönbüntetésre ítélt a Veszprémi Törvényszék.

Marton Attila

F. Géza (23) tavaly szeptember 21-én este indult el otthonról, hogy megkeresse Pápán az ismerősét. A vasútállomáson leült az egyik padra T. A. sértett mellé, akivel az otthonról hozott kétliteres flakonból bort ittak. A két férfi egy idő után szóváltásba keveredett: a sértett bort kért, a vádlott nem akarta megkínálni, mire a sértett szidalmazni kezdte F. Gézát.

Nem sokkal ezután a vádlott elsétált a peron végéig, majd visszafelé elővette 7,6 centiméter pengehosszúságú kését, és azt kiabálta a sértettnek, „Megöllek, te szemét!”. A sértett felállt a padról és a kezével próbált védekezni, a vádlott azonban elkezdte kaszabolni, szúrni és vágni a késsel, ahol érte. T. A. igyekezett kihátrálni a támadás elől, ám a vádlott több mint tíz méteren keresztül követte. Összesen tizenkétszer szúrta meg a sértettet a vállán, a hátán, a hasán és a nyakán. T. A. a nyaksérülés és a vérzés miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A fiatalembernél – aki alkoholfüggőségben szenved – korábban is előfordult, hogy alkohol hatására agresszívvé vált. A szakértők személyiségzavart állapították meg nála.

A tárgyaláson a vádlott nem kívánt vallomást tenni, az utolsó szó jogán azonban bocsánatot kért, és azt mondta, sajnálja, ami történt.

Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék emberölés kísérletének bűntettében mondta ki bűnösnek a fiatalembert, akit hat év négy hónap börtönbüntetésre ítélt. A bíró az enyhítő körülmények – a vádlott nyomozás során tett ténybeli beismerése, megbánó magatartása és börtönbeli viselkedése, valamint fiatal kora – nagyobb száma miatt a büntetési tétel alsó határának (5 év) közelében határozta meg a büntetés mértékét.

Az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!