Hírek

2016.10.11. 20:35

Megmenthetik a mi életünket is

Veszprém - Egy zirci olvasónk azzal kereste meg a szerkesztőséget, hogy nem éri el a katasztrófavédelmet telefonon. Elsősorban a helyi kéménysepréssel kapcsolatban szeretett volna tájékoztatást kapni, a Napló segítségét kérte.

Kutasi Zsófia

Kérésére utánajártunk a témának. Helt Ákostól, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől az alábbi választ kaptuk: Veszprém megyében július 1-jétől megváltozott a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának rendje, ettől kezdve ugyanis a katasztrófavédelem látja el ezt a közfeladatot.

Munkájuk során a kéményseprők legfőbb célja a megelőzés, az emberi élet, a természeti és épített környezet védelme, továbbá a vagyonbiztonság és az energiahatékonyság. A nemrégiben hatályba lépett miniszteri rendelet 2015-öt tekinti a kéményseprő-ipari tevékenység bázisévének, így 2017-ig minden kéménytulajdonos számíthat a kéményseprők megjelenésére.

A megyében július 1-től a katasztrófavédelem látja el a kéményseprő-ipari tevékenységet. A lakosság biztonságáért dolgoznak
Fotó: Illusztráció - archív

A kéményseprők munkájukkal életeket menthetnek, ezért kiemelkedően fontos lehetővé tenni a kémények ellenőrzését és rendszeres karbantartását, valamint a feltárt hibák mielőbbi kijavítását. A kéményseprő-ipari tevékenységgel kapcsolatban minden információ elérhető az erre a célra létrehozott honlapon, valamint a 1818-as ingyenes telefonon. Lehetőség van személyes ügyintézésre is, amelyet Veszprémben a Radnóti Miklós tér 2/A szám alatti irodában lehet megtenni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!