Hírek

2017.06.30. 18:45

Megkötik a település leghosszabb sálját is Ajkarendeken

AJKARENDEK - Német nemzetiségi hétvégét tart az Ajkarendekért Egyesület és a Német Nemzetiségi Önkormányzat a hétvégén.

Tisler Anna

A gazdag programsorozat pénteken este kezdődött. Az ostoba János című történetet Pákai Péter adta elő. A fiú tanára, Töltl Zoltán ajándékkal köszönte meg Péternek, hogy megismertette a közönséggel a rendeki nyelvjárást. Orosz László, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa is előadást tartott.

Pákai Pétert Töltl Zoltán ajándékozta meg az előadást követően

Ezen a napon készítették a közösségi kemencében Rendek legnagyobb kalácsát is. Szombaton az iskola udvarán 8 órától délután egy óráig Erdősi Mihály Német Nemzetiségi Futballkupa lesz, 3 órától kezdődik az Ajkarendekért Egyesület családi délutánja, közben megkötik Rendek leghosszabb sálját is.

Benedek András Csudakarikás című színielőadása fél nyolckor, másnap a német nyelvű szentmise 11 órakor kezdődik. Vasárnap délben koszorúzással és megemlékezéssel folytatódik a program a világháborús emlékműnél.

A műsor fél ötkor kezdődik, fellép a Regenbogen óvoda tánccsoportja, a Laschober nemzetiségi iskola tánccsoportja, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör, a Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör, a Városlődi Pergő Rozmaring nemzetiségi tánccsoport, az Ajkarendekért Egyesület táncosai, az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!