Hírek

2017.07.07. 20:35

Megkezdődtek a programok a Rozé-, rizling- és jazznapokon

VESZPRÉM Pénteken vette kezdetét a Rozé-, rizling-, jazznapok, mely az Óváros téren, július 7. és 16. között várja vendégeit.

Leitner Vera

A VeszprémFest kísérőrendezvényeként hét évvel ezelőtt indult, ingyenes esemény során a hazai jazzélet fiatal képviselőit ismerheti meg a gasztrokulturális élményekre vágyó közönség.

Tíz nap alatt harminc fellépő dallamait és harminc borász finomságait hozza el a fesztivál, köztük a móri, az idei vendég borvidék boraival. A tíznapos, valódi nyárra hangoló, hangulatos eseményen szinte kizárólag magyar fellépőket hallhatunk. A jazzközpontú koncertek között teret kapnak a jazzből fakadó társműfajok, a blues, funk, fusion vagy rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy a pályakezdő zenészeknek is helyük van a Rozé-, rizling-, jazznapok színpadán. A minifesztiválon a balatoni borrégió borai és a hagyományos ételek mellett teret kapnak a helyi őstermelők és kézművesek is, így minden ínyenc megtalálja a neki való finomságot.

A minifesztiválon a balatoni borrégió borai és a hagyományos ételek mellett teret kapnak a helyi őstermelők és kézművesek is, így minden ínyenc megtalálja a neki való finomságot Fotó: Balogh Ákos

A pénteki nyitónap kettős műsorváltozással indult a Rozé-, rizling és jazznapokon. Enyedi Sugárka helyett Szűcs Gabi és a Stereo Swing, Kökény Attila helyett pedig a United Experience lépett színpadra Mihályi Rékával és Mujahid Zolival.

A következő napokban is ígéretes és a fesztivál könynyed alaphangulatához illő fellépőkkel, zenekarokkal találkozhatunk, akik sajátos, jazzes hangulattal szolgálnak a nyári borozás és az elkövetkező esték vidám önfeledtsége kísérőjeként.

A pénteki nyitónapon Szőke Nikoletta is fellépett kvartettjével Fotó: Balogh Ákos

Szombaton Bogdán Norbert és zenekara, a Náray Erika Quintet, majd Lombos úr lép színpadra. A vasárnapi program szerint a Szőke Szandra Quintet, a Belau zenekar és a Garami Funky Staff szolgáltatja a könnyű dallamokat a finom borok mellé.

A következő, zenei és gasztroélményekben gazdag hétre is számos fellépőt tartogat még a Rozé-, rizling- és jazznapok az eseményre kilátogatók számára. Így a következő héten többek között a Csopak Demizson Allstars Orchestrát, a Karácsony János Triót, a The Blusber-ry Bandet és Muck Feren-cet, a Swing-swing zenekart, a Sax-O-Funkot, a Gereben Zita Quintetet és Zsédát is a fellépők között üdvözölhetjük.

A balatoni borrégió termékei mellett idén is megtalálhatók az Óváros téren a helyi őstermelők és kézművesek, akik sajt-, sonka- és csokoládéfinomságaikat hozták el a rendezvényre.

A Rozé-, rizling- és jazznapok nagy népszerűségnek örvendő fesztivál, mely ma már nemcsak a helyiek számára ismert, s ennek két oka van: a minőségi zene és a minőségi borok, melyek kapcsán mindenki maga döntheti el, melyik a fő fogás és melyik lesz a desszert.

Mecséri András

Sarka Dominik

Mihalecz Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!