Hírek

2016.12.26. 13:03

Meghitt hangulatú teadélután a Weöres Iskolában

Pápa – Az évtizedes hagyományokra visszatekintő, most már a végzősök búcsújának is elfogadott rendezvény tetőpontjaként magyarul énekelték Leonard Cohen Hallelujah című dalát a szereplő diákok.

Laskovics Márió

December 19-én este rendezték meg a Weöres Sándor Általános Iskola hagyományos, egyedi hangulatú karácsonyváró teadélutánját a diákönkormányzat szervezésében, amelyen a szülők, rokonok a tanulókkal együtt különböző sütemények és zsíros kenyér kíséretében költhették el teájukat az iskola aulájában. A kötetlen beszélgetésre kitűnő színteret biztosító összejövetel csúcspontjaként az étkezőben a két nyolcadikos osztály adott elő zenés, verses, énekes és a karácsony történetéről, különböző szokásairól szóló, információban gazdag ünnepi műsort az iskolai kórus közreműködésével.

- A karácsony napja az emberiség egyik legősibb ünnepe, s az év egyik kiemelt pontjaként jelezte a Nap fordulását és egy újabb év eljövetelét. Azonban az ünnep formája, évszázadok óta őrzött tradíciói népenként és országonként eltérnek egymástól – hallhattuk Mógor Adrienn intézményvezető a szeretet ünnepéről szóló, íróktól vett idézetekkel tarkított műsor eleji köszöntőjében, majd szeretetteljes, áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánt a jelenlévőknek az iskola nevében.

- Több mint huszadik alkalommal rendeztük meg az anno diákkezdeményezés révén létrejött hagyományos teadélutánunkat, amely az elballagó nyolcadikosok búcsújává is vált, ezért ők prezentálják a műsort és a belépőjegyek vásárlásában is ők élveznek prioritást. Meghitt rendezvényünk annyira kinőtte magát, hogy most százhúsz vendégünk ülhetett a szépen megterített, mécsessel megvilágított asztalokhoz az aulában – mutatott rá az esemény népszerűségére az iskola igazgatója.

A műsor végén a végzősök köszönetet mondtak a következő pedagógusoknak, akik a szervezésben, a felkészítésben segédkeztek: Dudás Szabolcsné, a 8.a osztályfőnöke, Szabóné Horváth Katalin, a 8.b osztályfőnöke, Bedők Nikolett, a 8.b társosztályfőnöke, Horváthné Gesicz Ágota és Ambergerné Szücs Veronika énektanárok, Horváthné Árvai Mária szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!