Hírek

2015.06.04. 12:56

Pedagógusnap Ajkán - A tanár ez egész személyiségével neveli a gyerekeket

Ajka - Óvodapedagógusok, tanárok, edzők részesültek elismerésben a pedagógusnap alkalmából június harmadikán tartott ünnepségeken.

Tisler Anna

- Amit Önök tesznek, azt érdemes tenni - jelentette ki a szabadidőközpontban tartott városi ünnepségen a köszöntőjében Horváth József alpolgármester. - A pedagógusnap nem hangos ünnep, arra való, hogy megálljunk egy pillanatra és köszönetet mondjunk azoknak, akik egész éven át foglalkoznak gyermekeinkkel. A tanár szerepe meghatározó az ember életében. A diákévek egyszer véget érnek, de a szeretett óvónő, tanító emlékét egész életünkben őrizzük.

Az ünnepségen kiváló munkájáért elismerésben részesült a Városi Óvoda pedagógusai közül Bartáné Schenek Katalin, Kovács Imréné, Kovácsné Marton Lívia, Török Lászlóné, a Regenbogen Német Nemzetiségi Óvodából Vukán Rita. A Szent István Király Katolikus Általános Iskola pedagógusa Ertlné Mórocza Mária, az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégiumból Berecz Ottília és Turbán László. A pedagógus szolgálati emlékérmet Holczingerné Gersei Katalin és Mittli Éva vehette át. Oktatásért-nevelésért díszoklevelet Holczingerné Gersei Katalin óvónő kapott. A Sportért díszoklevelet Paksa Rudolf sakkmester érdemelte ki , a város érdekében kifejtett sportmunkájáért és kimagasló sportteljesítményéért.

A városi ünnepségen Holczingerné Gersei Katalin vette át az elismerést Horváth Józseftől. Fotó: Györkös József

A Fekete-Vörösmarty iskolában a Klebelsberg intézményfenntartó társulás ünnepségén Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár sikeresnek nevezte a társulások működését, majd kijelentette, hogy uniós források felhasználásával is támogatni kívánják az oktatást.

- A mai pedagógusoknak számos olyan feladatnak is meg kell felelniük, amelyet még egy évtizede sem tanulhattak meg a főiskolán. Ma már senki sem lehet sikeres megfelelő informatikai tudás nélkül. A gyerekeknek ugyanis meg kell tanítaniuk az információáradatban való eligazodást, a hasznos, haszontalan és káros információk megkülönböztetését. A pedagógusok számos olyan családi és személyes problémával találkoznak, amelyet kezelniük kell - mondta. Az államtitkár szólt az oktatás esélyegyenlőséget teremtő, hátrányokat mérsékelő hatásáról, a három éves korban történő óvodakezdés előnyeiről.

Az iskolai rendezvényen Ramasz Vanda is kitüntetést kapott.

A pedagógusokat köszöntötte Fenyvesi Zoltán a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke, valamint Fülöp-Bornemisza Szilvia a tankerület vezetője. Elismerést vehetett át a Borsos iskola tanára, Üvegesné Szukics Márta és Ásványi János. A Bródy gimnáziumból Liska Bálint testnevelő, edző, a zeneiskola hegedű oktatója, Kissné Laczay Ágnes, a Fekete-Vörösmarty iskolából Cserháti Csilla humán munkaközösség vezető, Kovács Ágnes fejlesztő pedagógus, Polgár Judit a Comenius programban való részvételért. A Laschober Német Nemzetiségi Nyelvoktató iskolából Ramasz Vanda, a Molnár Gábor iskolából Sághyné Léki Jolán, Szabó Istvánné, a Szent István Király Római Katolikus általános iskolából Valaczkay Judit tanítónő kapott elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!