Hírek

2016.05.03. 18:02

Meghalt Szücs István

Veszprém - Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szücs István, megyénk legnagyobb építőipari vállalkozása, a veszprémi VEMÉVSZER Építő és Szerelőipari Kft. ügyvezető igazgatója.

Kovács Erika

– Minőség, szorgalom és kitartás – így jellemezte a cégvezető, illetőleg a társaság munkáját Porga Gyula, Veszprém polgármestere a cég huszadik születésnapi ünnepségén 2011 nyarán. Akkor Szücs István többek között elmondta, 1991. július 15-én alakult meg a cég a Veszprém Megyei Építőipari Vállalat építővezetői gárdájából. Kezdetben épületgépészettel foglalkoztak, majd bővítették a profilt generálkivitelezéssel.

Szűcs István alapvetőnek tartotta a kifogástalan munkát, a csúcsminőséget, ami egész életében vezérelte. Cége az egész országban elismert, megyénkben nevéhez fűződik többek között a veszprémi Dubniczay-palota felújítása és bővítése, a Veszprém Aréna építése, a zirci apátság felújítása, Pápán az Esterházy-kastély főépületének munkálatai, a gróf Esterházy kórház és rendelőintézet új épületének létrehozása, a termálfürdő, a balatonfüredi sportcsarnok, a veszprémi állatkert látványmedencéi, több kifutója, az alsóörsi községháza, a veszprémi bevásárlóközpont megépítése.

Halálával megyénk gazdaságát és közéletét nagy veszteség érte.

Címkék#haláleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!