Hírek

2016.09.22. 15:53

„Megerőszakolt a saját rokonom”

Nem bírtam a titkommal tovább együtt élni, ezért tizenöt év után elmondtam a családomnak, férjemnek, édesanyámnak, testvéreimnek, hogy másfél évtizeddel ezelőtt, amikor 19 éves voltam megerőszakolt egy rokonom.

Kovács Erika

Durvasága ma sem enyhült, pokol az életem, és a családomé is, mondja zokogva Blahó Annamária, aki végső kétségbeesésében úgy döntött, a nyilvánosság el tárja már-már elviselhetetlen életét.

Blahó Annamária egy Veszprém megyei településen él, gyesen van, három kiskorú gyermeket nevel férjével, vállalja arcát, nevét, de azt kéri, ne írjam le, hol lakik, mert attól fél, hogy akkor a mostaninál is pokolibb, elviselhetetlenebb lesz az élete és a családjáé is. Gyes előtt egy idősotthon konyháján dolgozott, és amikor végzett a konyhán, ment és etette az időseket, segített, amiben tudott.  A fiatal nő többször temeti zsebkendőbe arcát, miközben felidézi, 2001 május 25-e gyereknap volt, amikor barátjával együtt egy programon vett részt a település főterén. Az előadásra vártak, amikor hirtelen megállt mellettük a rokona, autójában három kisgyermekével.

Blahó Annamária

- Azt mondta durván, szálljunk be, és én mivel rettegtem tőle, nem mertem ellenkezni vele, beszálltunk az autójába. Kivitt minket egy elhagyott helyre, ahol senki nem járt, és ott a barátommal együtt arra utasított minket, fussunk körbe, utána ugrálásra kényszerített, ha nem csináltuk, ütött-rúgott. Négykézláb is kellett állnunk, meg ugatni kellett, miközben egyik gyereke kiszállt rémületében az autóból, akire aztán rákiáltott, hogy üljön vissza azonnal! – idézte fel sírva a borzalmakat a nő, majd így folytatja: nem tudom, miért tette mindezt velünk?

A párom nem mert ellenállni neki, mert ő sokkal alacsonyabb és gyengébb volt, mint a rokonom, akitől nagyon megijedtünk, reszkettünk a félelemtől. Rokonom mindig is verekedős volt, például azért is megvert, amikor gyerekkoromban kullancs volt a fejemben, aztán később, nagylány koromban akkor, ha nem gomboltam be neki tetszően a kabátomat. – Aztán azon a borzalmas májusi napon egy óvatlan pillanatban a barátom elfutott, engem pedig a rokonom az autó mögött megerőszakolt – zokog a nő.      Annamária tizenöt évig bírta szörnyű titkát magába fojtani, amit először férjének mondott el.

– Nemrég, augusztus 6-án, a fiam születésnapja volt, amikor a férjem úgy döntött, erre az alkalomra meghívjuk a szóban forgó rokonomat is, mert nem tetszett neki az, hogy nem beszélek vele, kezdte Annamária, majd meséli tovább: férjem ekkor még nem tudta, hogy ennek mi az oka.  Amikor a férjem odament hozzá, rokonom nekiment, megfogta a torkát, a párom nem tudta ezt mire vélni. Férjem hazaérve elmondta, amikor rokonom kiment elé az udvarra, már akkor idegesen viselkedett vele, majd azt közölte férjemmel, hogy nem most kellett volna megívni őt, hanem egy nappal korábban. Férjem véresen érkezett haza és az esetet jeleztük a rendőrségnek.

Rokonom ettől kezdve zaklatni kezdett, dudált a ház előtt, szexuális jellegű dolgokat integetett, meg arra kért, vonjuk vissza a feljelentést – mondja Annamária. Felidézi, a születésnapi meghívás után, amikor férje a veréstől véresen ért haza, a nőnek hirtelen eszébe jutott a tizenöt évvel ezelőtti szörnyűség, hogy kezdődik minden elölről, a rettegés, a félelem, és akkor mindent elmondott a párjának.

-A közelmúltban, szeptember 6-án ismét be kellett mennem a rendőrségre, akkor zaklatásért tettem feljelentést. Aznap ugyanis a rokonom szintén a házunkhoz jött, és két testvérem autójának többször nekiment, nekitolta őket a villanyoszlopnak, azonnal szóltunk a rendőrségek, akik jöttek és elvitték. Meg azt is láttuk, hogy hátra tolatott az ütközés után a rokonom, kólát bontott és táncolt örömében. A testvéreimet meg a mentők a kórházba vitték, mert megsérültek. Szeptember 12-én hajnalban pedig arra riadtunk fel, hogy ég a nagykapu nádborítása, sorolja a velük történt borzalmakat a nő.  -Soha sincs nyugtunk, nem merem vinni a gyerekeket iskolába, bujkálunk, meséli tovább tovább Annamária.

-Folyamatosan zaklatásnak vagyunk kitéve, a haverjai is jönnek, hosszan dudálnak a ház előtt. Három gyermekem, akik három, nyolc és 11 évesek már tudják, nem mehetnek ki a házból, sem az utcára, az elsőből a hátul levő szobába költöztünk miattuk. Az egyik gyereket másik iskolába kellett íratni, mert őt is nagy kellemetlenség érte, mondja sírva az asszony, aki egyik gyermekét örökbe fogadta, mert hosszú éveken át, amikor egyedül őrizte borzalmas titkát, úgy gondolta, ha rajta nem tud segíteni senki, ő hadd tegyen jót egy magára maradt gyermekkel.

A nő feljelentéseit tekintve érdeklődtünk a rendőrségnél, ahol közölték, az említett bűncselekmények kapcsán a Várpalotai Rendőrkapitányságon és a Veszprémi Rendőrkapitányságon folytatnak nyomozást. A folyamatban lévő nyomozásokról tájékoztatást nem áll módukban adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!