Hírek

2017.05.23. 19:55

Másokon segít az Év Pápai Tűzoltója

Az Év Pápai Tűzoltója címet május elején, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén Nagy László tűzoltó törzsőrmester vehette át, akivel többek között arról beszélgettünk, miért választotta ezt a hivatást.

Polgár Bettina

Nagy László elmondta, az Év Pápai Tűzoltója cím számára egy kimagasló érdem, és büszkeséggel tölti el, hogy őt választották. - Hét éve, 2010-ben lettem tűzoltó. Mindig igyekeztem segíteni az embereknek, innen indult az elképzelés, hogy megpróbálom a tűzoltói munkát - emlékezett vissza a tűzoltó törzsőrmester.

– Most már teljesen ez lett az életem, és szeretem a munkámat. Az első pár év nehéz volt, de egy idő után hozzá lehet szokni az itteni munkarendhez, és a tűzoltói léthez – magyarázta. Nagy László kifejtette, a munkanapjai részben kötött programokkal, az ütemterv teljesítésével telnek, emellett pedig a riasztásokra kell koncentrálniuk.

Nagy László pápai tűzoltó törzsőrmester
Fotó: Vallner Bettina

Az Év Pápai Tűzoltója címet elnyert törzsőrmester a hivatásával járó nehézségek kapcsán rámutatott, vannak esetek, amik megragadják őket munka közben, de ezeket ki kell beszélni, majd tovább kell lépni.

– Nekünk előre kell nézni, és a következő esetekre koncentrálni. Előfordul, hogy fizikailag és szellemileg is nehéz a munka, de aki itt van, túl tud lépni ezen – fogalmazott.

Nagy László elárulta, három éve a Pápa és Környéke Tűzvédelméért 105 Közalapítvány ugyancsak megjutalmazta, és büszke az őt ért elismerésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!