Hírek

2017.04.20. 05:07

Másodfokú riasztás Veszprém megyében - 15 centi hó is eshet még

Nem nyugszik a ciklon és ennek hatására viharos szél és főként a nap első felében további hó, eső, illetve havas eső várható.

Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon, csütörtökön az északkeleti országrészben fokozódhat viharossá (70-90 km/h). A magasabban fekvő dunántúli vidékeken, így a Bakonyban a viharos szél nagyobb területen okozhat hófúvást - adta ki a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnalban.

A légmozgás várhatóan estétől mérséklődik, addig vegyes halmazállapotú, de már 20 mm-t sehol sem meghaladó csapadékra lehet számítani. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad. A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain újabb 5-15 cm friss hó valószínű.

Csütörtökön a nap második felében inkább már csak az Alföld déli részén és a Dunántúl délkeleti megyéiben lehet számottevő mennyiségű vegyes csapadék (a Mecsekben tapadó hó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!