Hírek

2015.05.30. 19:47

Maraton a borospincében

Badacsonyörs - Az egyik neves pincészet hatalmas hordói mellett vezett a szombati ultramaraton verseny útvonala.

Tóth B. Zsuzsa

Hazánkban egyedülálló módon a föld alá, az ország legnagyobb hordói mellé is le kellett futniuk azoknak, akik a több, mint 200 kilométeres távot sikerrel teljesíteni akarták. Az ország egyik legnagyobb futóversenyét ugyanis a borospincén vezették át. Az eseményre több ezren érkeztek, a tájfutóknak hordók, borospalackok, között kellett megtalálniuk a kivezető utat.

A Balatont megkerülő ultramaraton az egyik badacsonyi pincészetet is érintette. Sajnos a szervezők nem engedték, hogy arról is képet készítsünk, amint a futók a hordók közt teljesítik a távot. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Tripadvisoron számtalan jó példát találhatunk a tömegeket vonzó kulturális, sportos, boros eseményekre. Ilyen például az a túra, amelyet a párizsi Montmartre környékére szerveznek, hogy végig látogassák azokat a borozókat, ahol Picasso,  Toulouse-Lautrec esetleg  Matisse ivott. Egyre több a sportos rendezvény is a világban, jó példa erre, az USA egészét behálózó Wicked Night Run eseménysorozat, amelyet a nem igazán profi sportolóknak, inkább a mozgást szerető hedonistáknak szerveznek. Ezen az eseményen például a baráti társaságok akár jelmezben is futhatnak, annak tudatában, hogy  a célállomás egy bohém pincészet lesz. A szervezők honlapjukon külön kiemelik, hogy rendezvényeikre nem igazán a borsznobokat várják, hanem azokat, akik egyszerűen csak jól szeretnék érezni magukat. Magyarországon az ilyen eseményeknek még nincs túl nagy hagyománya. A borászatok túl komolyan veszik magukat.  Idén ez az első, hogy egy badacsonyi borászat arra vállalkozott, hogy ideiglenesen futótereppé alakítja pincészetét. A Balatont megkerülő legnagyobb futóverseny egyik váltópontja volt a pincészet. Ez ma Közép-Európa leghosszabb futóversenye, melyen a táv „csupán" egy kör, de a Balaton körül, egyéniben vagy váltóban, futva kellett teljesíteni a 200 kilométernél is hosszabb távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!