Hírek

2016.10.06. 14:15

Majdnem elvérzett a kezük között a férfi - Életet mentettek a rendőrök

Veszprém - Abban a pillanatban helyszínre siettünk, és megláttuk, hogy a lakásában állt a férfi, mindkét kezén nagy, vérző sebbel. Azonnal segítettünk rajta, idézi fel az életmenést Varga Mátyás főtörzsőrmester, a Badacsonytomaji Rendőrörs körzeti megbízottja és Baráth Balázs főtörzsőrmester, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Kovács Erika

Őket tettükért "A hónap embere" kitüntető címmel ismerték el a közelmúltban, egy ünnepi állománygyűlésen.

- Gyönyörű nyári nap volt augusztusban, amikor járőröztünk a Balatonnál, pontosabban Révfülöpön, kezdik a rendőrök. Felidézik aztán, nagy nyüzsgés volt, meg verőfény, amikor villámcsapásként jött az ügyeleti hír: Ábrahámhegyen nagy bajt jelzett nekik valaki a szomszédjában. Ők azonnal autóba ültek, és odamentek. Természetesen nem tudhatták, mi fogadja őket a helyszínen.

Baráth Balázs

- Amit aztán ott láttunk, miden képzeletet felülmúlt, vetik közbe egymás után. Elmondják, egy fiatal férfit találtak ott, akinek mindkét keze borzalmasan vérzett, és az illető alatt már sok vér jelezte a súlyos sérülést. Varga Mátyás és Baráth Balázs a fiatalembert azonnal egy ágyra fektette, majd  pillanatok alatt gumikesztyűt húztak, aztán a férfi két kezén levő mély seb közelében a vérzést saját kezükkel csillapították. A jelen lévő szomszédot pedig közben arra kérték meg, hogy hozzon valamit, amivel még erősebben elszoríthatják a fiatalember kezét, ezzel is tovább csillapítva az erős vérzést. Az illető nemsokára erős zsinegekkel tért vissza, ami nagy segítséget jelentett a vérzés enyhítésében. Varga Mátyás és Baráth Balázs mindeközben szóval is tartotta a férfit, mert - ahogy fogalmaztak- néha magánál volt, de aztán úgy tűnt, hogy elvesztette az eszméletét,és ez így történt váltakozva.  Pecek teltek el így, ebben a küzdelemben az illető életéért, mondják, örökkévalóságnak tűnt minden pillanat, tudták, hogy itt minden másodpercnek szó szerint életmentő jelentősége lehet. Nagy megkönnyebbülést jelentett, amikor megérkezett a mentő, és folytatták a sérült fiatalember ellátását.

A két rendőr elmondja azt is, mindketten tanultak olyan ismereteket, amiket alkalmazhatnak adott esetben, ilyen például az újraélesztés, vérzéscsillapítás. Utóbbira nagy szükség volt a nyáron Ábrahámhegyen, a fiatalember életének megmentésénél. Nemsokára megtudták ugyanis, hogy az orvosi szakvélemény szerint szakszerű és gyors beavatkozás híján a férfi életét később már nem tudták volna megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!