Hírek

2016.12.08. 18:20

Macikat gyűjtöttek a mentőkbe

Ajka - Idén nemcsak cipősdobozba gyűjtöttek ajándékot, plüssmacikat is adományoztak a mentősöknek a Bánki iskola diákjai és tanárai.

Piltman-Horváth Barbara

Az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Intézményegységének diákjai és tanárai minden év végén adományokat gyűjtenek gyermekek részére.

Idén csatlakoztak a plüssmackó néven elterjedt mozgalomhoz is, aminek célja, hogy minél több mentőautóban legyen játék, amit a mentősök átadhatnak a balesetet szenvedett vagy beteg gyerekeknek. Ha egy kisgyerekhez mentőt kell hívni, a melegérzetet adó macik megnyugvást nyújthatnak a megrémült kis betegeknek.

Rengeteg mackót gyűjtöttek össze az iskola diákjai és tanárai Fotó: Sashalmi Melinda

- Az összegyűjtött macikat eljuttattuk egy gyűjtőpontba, ahol fertőtlenítést követően zacskóba rakják őket, majd odaadják a mentősöknek - mondta Sashalmi Melinda, az intézményegység-vezető helyettese. Az adományozók egyéb plüssfigurákat is felajánlottak, amelyek a helyi kórház kis betegeinek nyújtanak majd vigasztalást.

A karácsonyi cipősdoboz-gyűjtésben már hosszú évek óta vesznek részt, idén már novemberben el is kezdték halmozni az ajándékcsomagokat. Az ünnep közeledtével egyre többen érzik úgy, hogy ők is szeretnének segíteni, azok is, akik szerény körülmények között élnek, van aki a havi zsebpénzéből vásárol festéket, zsírkrétát, füzetet.

Osztályfőnöki órákon a tanulók dobozokba rakják az adományokat, becsomagolják és ráírják, hány éves lánynak vagy fiúnak szánják az ajándékokat, amelyeket a Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közvetítésével helyi, illetve környékbeli gyerekek kapnak majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!