Hírek

2017.05.23. 09:48

Lovasfesztivál és egyre több szabadidős színtér Csóton

Csót – A helyi önkormányzat és a Bakonyalja Lovas Klub tagjainak példaértékű összefogásával a lovas sportra alkalmas pályát avattak fel az ezer lakosú községben.

Laskovics Márió

Tizedik alkalommal rendezte meg a Bakonyalja Lovas Klub lovasfesztiválját szombaton Csóton, ezúttal az új pályán, melyet fel is szenteltek délelőtt a helyi katolikus és evangélikus egyházközségek részvételével.

Buck Viktor puszta kettes bemutatója Fotó: Laskovics Márió

Az egész napos rendezvény faültetéssel indult: önkormányzatok, üzemek és magánszemélyek felajánlásából harminc gömbjuhar fa szegélyezi az önkormányzat anyagi és földterületi támogatásával, illetve a klubtagok munkájával egy év alatt kialakított, 8000 négyzetméternyi lovaspályát, amin ezentúl fogathajtó versenyeket is rendeznének – tudtuk meg Nagy Géza főszervezőtől.

Nagy Géza főszervező, a 2009 óta működő, csóti székhelyű Bakonyalja Lovas Club elnöke Fotó: Laskovics Márió

A lovas klub elnöke elárulta, így az utánpótlásra és a gyakorlásra is nagyobb hangsúlyt fektethet a 2009-ben alakult csóti székhelyű egyesület. Az összetartó társaság saját tervezésű, a helyi fémárugyártó cég által előállított kupákkal díjazta a legjobb lovasokat.

Kékesi István előrevetítette a terület további felhasználását, a szabadidős tevékenységek széles repertoárja várhatja jövőre a falubelieket Fotó: Laskovics Márió

Kékesi István polgármester közölte, a tavaly felavatott játszótér mellett újraaszfaltozták a kézilabdapályát, amit kosárlabdázásra is alkalmassá tesznek. Illetve előrevetítette a Sport utcai terület további felhasználását is: kerékpárút, gyalogjárda, kilenc kondigépes, szabadtéri nyújtósoros fitneszpark, kültéri pingpongasztal és óriási sakk, teqball és minigolf pálya, célbarúgó fal, falukemence és tó, valamint a Bakony fáit bemutató tanösvény szerepel az ezer lelket számláló község jövő évi terveiben.

A szeles időjárással a több száz látogatónak, a lovasoknak, és elültetett pályaszéli gömbjuhar csemetéknek is meg kellett küzdenie Fotó: Laskovics Márió

A szabadidős és ügyességi versenyek a szeles időjárás ellenére is több száz főt vonzottak, akik láthattak többek között csikós és puszta kettes bemutatót, vagy fogathajtást.

Kísérőprogramként ebéd, légvár, kézműves foglalkozások, fogatozás, pónilovaglás, kirakodó vásár, lufibohóc és büfé várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!