Hírek

2015.10.09. 16:56

Lopott boroskancsóval a kezében sétált Pápa belvárosában

Pápa - A sértett még nem is tudta, hogy bűncselekmény áldozatává vált, azonban a pápai rendőrök már felderítették a kárára elkövetett szórakozóhelyi lopást.

Polgár Tibor

Laczkó Attila rendőr főtörzszászlós és Adamik Balázs rendőr törzsőrmester szombaton éjjel egy gyanúsan viselkedő férfira lett figyelmes Pápa belvárosában, aki boroskancsóval a kezében sétált, majd a falnak támaszkodott. A helyi rendőrkapitányság munkatársai igazoltatták a 34 éves B. Zoltánt.

– Ekkor felismertem, hogy korábban volt már dolgunk a férfival. A gyanús viselkedése miatt átvizsgáltuk a ruházatát, aminek eredményeképpen egy megbontott sörösüveg mellett egy női pénztárcát is találtunk nála. Azt mondta, hogy ezek a sajátjai. Persze mi már sejtettük, hogy a pápai fiatalember nem mond igazat. A kabátjának belső zsebéből előkerült pénztárcában egy hölgy személyes okmányai, bérletei, illetve néhány forint volt, míg a nadrágja zsebében pár ezer forintot találtunk. Az adatgyűjtés során megállapítottuk, hogy a kancsót az egyik pápai szórakozóhelyről hozta el a tulajdonos engedélye nélkül, míg a pénztárcát egy ott tartózkodó vendég táskájából emelte el. A férfi bevallása szerint a bukszában talált két bankjegyet a zsebébe rejtette, míg a tárcát az iratokkal együtt később el akarta dobni – elevenítette fel a történteket a veol.hu-nak Laczkó Attila.

Laczkó Attila elmondta, a sikeres felderítés kulcsa ebben az esetben (is) a jó emberismeret volt Fotó: Polgár Tibor

Ezt követően a rendőrök felkutatták a sértettet, akinek hiánytalanul visszaadták az ellopott értékeit. – A hölgy tőlünk értesült arról, hogy meglopták, és nagyon örült a gyors és sikeres intézkedésünknek. A kocsmáros ugyancsak örömmel vette, hogy visszakapta a boroskancsóját – jegyezte meg a pályafutását 1998-ban a határőrségnél kezdő, majd 2008 januárja óta a Pápai Rendőrkapitányságon szolgáló főtörzszászlós. Mint mondta, a sikeres felderítés kulcsa ebben az esetben (is) a jó emberismeret volt.

A gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!