Hírek

2017.05.11. 17:05

A rendőrök hamarabb célba értek, mint a lopott kerékpárral menekülők

AJKA - Még egyetlen éjszakára sem élvezhették zsákmányukat azok a férfiak, akik kerékpárt loptak egy társasházból.

Penk Tímea

Pósa Dénes címzetes rendőr főtörzszászlós, rendőrségi tanácsos és Jaksics Tamás rendőr törzszászlós, körzeti megbízottak beszámoltak arról, hogy néhány nappal ezelőtt Ajka-Padragkúton felfigyeltek két kerékpárosra.

- Megállítottuk és ellenőrzés alá vontuk az éjszaka a két biciklist, akik láthatóan nagy értékű kerékpárral közlekedtek. Amikor kérdeztük őket azok eredetéről, elmondták, hogy nem az övék, de eltulajdonításról nem beszéltek. Azt állították, hogy találták a bicikliket - ismertette Jaksics Tamás.

Jaksics Tamás és Pósa Dénes

- Az ügy tisztázása érdekében előállítottuk őket a rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy mégiscsak lopottak a kerékpárok. Egy kapukóddal nyíló társasház raktárhelyiségéből vitték el azokat aznap éjjel - tette hozzá Pósa Dénes. A körzeti megbízottak elmondták, hogy Somogyi Tamás címzetes rendőr főtörzszászlós szolgálatparancsnoknak - aki ekkor a rendőrség épületében látott el szolgálatot - ismerős volt a bevitt kerékpár.

A tulajdonosnak gondolt személyt felkeresték, kiderült, hogy övé a bicikli, de még nem is tudott a lopásról.

Az egyenként több mint százezer forint értékű kerékpárt fél napon belül visszakapta a tulajdonos, a gyanúsítottak ellen lopás miatt indult nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!