Hírek

2015.06.26. 17:48

Lezuhant egy siklóernyős Márkónál (frissített)

Húsz méter magasságból zuhant le egy budapesti siklóernyős férfi a Malom-hegyen pénteken délután. Súlyos sérüléseket szenvedett.

Kovács Erika

A siklóernyős férfi maga hívta felefonjáról a mentőket, ők értesítették aztán a rendőrséget. Knofloch János szentgáli körzeti megbízott, Reichardt Tamás helyi lakos és a vászolyi Tóth László azonnal a helyszínre ment, ők találták meg a sérült férfit egy sziklaszakadéknál, akivel mindvégig telefonon tartották a kapcsolatot.

A rendőrség, a katasztófavédelem és a mentők nagy erőkkel, köztük mentőhelikopterrel érkeztek a mentés helyszínére a fás-erdős területen. A férfit csúszós talajon hozták le a hegyről közös erővel.

Fotó: rendőrség

A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az egységek a mentőknek nyújtottak segítséget a sérült lejuttatásához. A siklóernyős kéz- és bordatörést szenvedett, végül mentőautóval szállították a veszprémi kórházba.

A budapesti siklóernyős férfi súlyosan megsérült a baleset során (Fotó: Kovács Erika)

Helyszíni információink szerint a budapesti fiatalember ernyője kinyílt, majd ismeretlen okokból összezárult, aztán 20 méter magasból zuhant a fákra. Szerencsére a faágak tompították a zuhanást, felfogták az esés erejét, emiatt nem sérült meg komolyabban. A mentésben a felsoroltak mellett részt vett még Jakab Zoltán és Pintér József veszprémi baleseti helyszínelő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!