Hírek

2017.05.29. 15:53

Lézerharc és utazó zongora - Három generáció játszott együtt az ajkai gyereknapon

Ajka - Pöttöm polgárok ünnepére és gyermeknapi családi játszóházra várták a szervezők a kisgyermekeseket vasárnap.

Tisler Anna

A hagyomány szerint az idén is diplomát, valamint 50 ezer forintot kaptak a pöttöm polgárok, vagyis  a 2016. április 30. és 2017. április 30-a között születettek, összesen  251 gyermek.

Egy kis családi zenélés az utazó zongorán Ferincz Ágnes és kislánya, Halmai Jázmin játszik a gyermeknapon Fotó: Tisler Anna

Az alkalomhoz kapcsolódva a szervezők játékot is hirdettek. A múlt héten a közösségi oldalon több, mint százezren látták a legbájosabb ajkai pöttöm polgárok fotóit, és választották ki a három legbájosabbat, akik a gyermeknapon ajándékot kapnak. A szavazók szerint a legbájosabb apróság a 17 hónapos Horváth-Szabó Döniz, ő 593 szavazatot kapott, a második helyezett 507 szavazattal Ferenczi Lilla Kata 11 hónapos kislány, harmadik lett a három esztendős Bakos Boglárka, ő 443 lájkot gyűjtött.

Az ünnepség délután 3 órakor kezdődött a Nagy László szabadidőközpontban valamint a főtéren, az Agorán. A családokat az Avar Ajka Kft. várta szelektív hulladékgyűjtési bemutatóval, totóval. A helyesen válaszolók ajándékot kaptak. A gyermeknapra megérkezett az utazó zongora, amelyet kerékpáron hajtottak. A délutánra óriás társasjátékot is felállítottak, a sportkedvelők buborékfociban is kipróbálhatták az ügyességüket, a közeli Templomdombon lézerharcot vívhattak. A programra a sok családban a nagyszülők is elkísérték a gyerekeket, és együtt játszott a három generáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!