Hírek

2017.02.13. 14:40

Lezárult a betöréssorozat

Balatonalmádi – Vádemelési javaslattal zárult egy, a Balaton körül több betörést elkövető férfi ügye.

A nyomozás adatai szerint 2016. június 8-án délután egy balatonfűzfői hétvégi ház ajtaját feszített be ismeretlen tettes, aki egy laptopot (kiegészítőkkel) és készpénzt lopott el, amíg a család a strandon élvezte a jó időt. 2016. augusztus 5-én Balatonakarattyán történt egy hasonló betörés, ahonnan készpénz, ékszerek tűntek el.

Az adatgyűjtés és az adatok elemzése a Balaton körül több, hasonló módszerekkel elkövetett betörés azonos gyanúsítottjára terelte a balatonalmádi nyomozók figyelmét. A nyár folyamán Vonyarcvashegyen, Balatonszemesen, Balatonberényben eltulajdonított tárgyak között volt négy laptop felszereléssel, mobiltelefon, készpénz, pénztárcák, táblagépek, Led televízió, márkás hátizsák.

A látókörbe került balatonboglári férfinél és ismerősénél tartott házkutatások során az értékek egy része megkerült, így a közel egymillió forint lopási kár nagyobb része megtérült.

Az 55 éves balatonboglári férfi ellen a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon hét rendbeli lopás bűntett, hét rendbeli lopás vétség és egy rendbeli rongálás vétség ügyében indított büntetőeljárás lezárult.

Az ügyiratot a nyomozó hatóság február 10-én pénteken vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek – tájékoztatta lapunkat Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!