Hírek

2016.08.29. 15:25

Lepusztult állapotú játszóterek

Veszprém - Szétrombolt játszótéri eszközök, elburjánzott növényzet, gyakori belvíz: a játszótereket és a területet gondozó szervezetet kérdeztük a problémákról, és a jelenlegi állapotról.

Németh Noémi

Közeleg a nyári szünet vége, így a szülők még kihasználják az utolsó napokat, hogy a gyermekekkel töltsenek egy kis időt a szabadban, mielőtt ránk köszöntenek a borús őszi hónapok. Ha nem akarnak nagyobb túrát tenni, a legkézenfekvőbb megoldás levinni a kicsiket a lakóhely közelében található játszótérre, ahol azonban lehangoló látvány tárul eléjük.

Fotó: Pesthy Márton

Veszprémben ugyanis két játszótér állapota is erősen megkérdőjelezhető volt az utóbbi időben: az A Part Alatt népmesei játszótéren egyrészt folyamatosan áll a víz az esőzéseket követően, ráadásul a rongálók is jelentősen átrendezték a terepet, a Szerelem szigeten található játszótéren sem túl rózsás a helyzet, itt az elburjánzó növényzet is utat tört magának.

Fotó: Pesthy Márton

Lapunk információi alapján a játszótéren található játékok és kültéri elemek a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. gondozásában állnak, a növényzet és a zöldterület viszont a Kolostorok és Kertek Kft. felügyelete alá tartozik.

Már elkezdtük a problémák orvoslását. Valóban előfordulhat, hogy a borúsabb, esősebb időjárás miatt kicsit késve került sor a fűnyírási illetve a kertészeti munkák elvégzésére a játszótereken, de ezeket minden esetben igyekszünk gyorsan orvosolni. Az A Part Alatt játszótér játékai esetében egyedi bútorelemekről beszélünk, ezek legyártása már folyamatban van. Amint megérkeznek hozzánk, természetesen felszereljük azokat - nyilatkozta lapunknak Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője. A nagyon egyedi játékok esetében, amely az A Part Alatt játszótér tekintetében is fennáll, a rongálást követően azok pótlása mindig egy kicsit időigényesebb, mivel azokat egyedileg kell legyártani, nincsenek raktárkészletek - fűzte hozzá.

Szabó Péter egyúttal közölte, hogy szeptember végéig várhatóan teljes mértékben rekonstruálják a megrongált játszóteret.

Az ügyvezető elmondása alapján a Margit-romoknál található játszótéren a növényzet által okozott probléma már a múlté.

- Volt olyan időszak, amikor nagyon sok volt az eső, és a bokrok, cserjék is nagyon gyorsan nőttek, így nem tudtunk egyszerre mindent orvosolni, de ezeket már meg is oldottuk, tehát nem lógnak be sem a lépcsőre se a játékelemekre - mondta el lapunk érdeklődésére.

Veszprémben két játszótér állapota is erősen megkérdőjelezhető volt az utóbbi időben: az A Part Alatt népmesei játszótéren egyrészt folyamatosan áll a víz az esőzéseket követően, ráadásul a rongálók is jelentősen átrendezték a terepet, a Szerelem szigeti játszótéren sem túl rózsás a helyzet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!