Hírek

2017.05.22. 15:50

Legyen a sport a szenvedély! - Lezárult a prevenciós programsorozat

Meg kell köszönnünk a drogsegély-ambulanciának, hogy itt vannak nekünk, mikor baj van, ám azon tevékenységük is kiemelkedő, amely a megelőzésről szól – mondta el Porga Gyula polgármester hétfőn az Alkohol-Drogsegély Ambulancia által szervezett prevenciós programzáró eseményen.

Leitner Vera

Négy iskola nyolc osztálya vett részt hétfőn a Március 15. úti sportcsarnokban megszervezett zárórendezvényen, melyet az Alkohol-Drogsegély Ambulanciával történő, teljes tanéven át tartó prevenciós program lezárásaként rendeztek meg. Az interaktív sportbemutatókkal tarkított eseményen a Báthory István, illetve a Cholnoky Jenő általános iskola, valamint a Veszprémi SZC Ipari és Jendrassik–Venesz középiskolája vett részt intézményenként két-két osztállyal.

– A megelőzés egyik legjobb formája, ha a sport a szenvedélyünk – mondta el Porga Gyula polgármester, s hozzátette, mekkora jelentősége van annak, hogy valamennyi sportágban, klubban található olyan jelentős sportoló, aki példaként állhat a fiatalok előtt.

– A tizennégy és a tizenhat éves korosztályt célozta a programsorozat, melynek során tizenöt prevenciós foglalkozást tartottunk a tanévben. A mostani esemény ennek a prevenciós programsorozatnak a lezárása – mondta el lapunknak Virányi Judit, az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnöke. – Az együttműködésnek több résztvevője is volt, így a drogambulancián kívül például a megyei és városi rendőrfő-kapitányság, az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomása és az ÁNTSZ munkatársai is tartottak kiscsoportos, interaktív foglalkozásokat a diákoknak.

Virányi Judit elmondta, mivel az egészséges életre való nevelés a drogmentes életmód kialakításának egyik alappillére, szerettek volna a diákok számára a hétfői zárórendezvényen is olyan sportlehetőségeket bemutatni, melyekkel talán a mindennapokban nem találkoznak, avagy korábban nem gondoltak rá, hogy kipróbálják azokat, ilyen például a dzsúdó, a kézilabda, a focilabda, boksz vagy a taekwondo.

Fotó: Penovác Károly

– Úgy gondoljuk, hogy ha a diákok elfoglalják magukat a mindennapi sporttal, s az edzéseken nemcsak az iskolában vesznek részt, hanem akár délután, hétvégén is, mert szeretik csinálni és eljárnak versenyekre, akkor csökken az esélye annak, hogy valamilyen szerhez nyúlnak, illetve olyan baráti társaságot találnak, ahol ez a téma felmerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!