Hírek

2016.11.19. 15:31

Legvirágosabb település nyertese Tihany

Tihany - Nagy falu kategóriában első helyezést ért el Tihany a Virágos Magyarországért versenyen –tájékoztatta lapunkat Tósoki Imre polgármester.

Forgács Ádám

A Kaposváron rendezett Virágos Magyarországért Verseny díjátadó ünnepségen a díjat település polgármestere Tósoki Imre vette át. Idén huszonharmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, melyre 285 település jelentkezett. A város kategóriában 2017-ben Kaposvár, falu kategóriában pedig Tihany képviseli majd az országot az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyben.

Tósoki Imre a Naplónak azt mondta: sikerük titka az, hogy folyamatosan nagy gondot fordítanak a közterületek karbantartására és virágosításra, valamint hogy az elmúlt években jelentősen átalakították, megújították a települést, vonzóvá, turisztikai attrakcióvá tették központját.

Pályázati forrás segítségével újult meg például a Pisky-sétány, a Visszhang-domb és a fali központi tere, amelyet Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről neveztek el. Kiépült a kerékpárút, megújult a hajóállomás és a Kálvária. Az önkormányzat erőfeszítéseit a természeti, épített és kulturális örökség megőrzéséért idén Hild-díjjal jutalmazták, 2014-ben pedig Európai Falumegújítási Díjjal, amelyet Magyarországról elsőként nyert el Tihany.

Tósoki Imrét, az újabb elismerés megerősítette abban, hogy az önkormányzat jó úton jár és a megfelelő szakemberekkel dolgozik együtt a település fejlesztésén. Ugyanakkor úgy vélte, szükség lesz arra a szakmai segítségre is, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség, mint a Virágos Magyarországért program szervezője ajánlott fel a településnek a felkészülésre.

A szakértői bizottság a tervek szerint idén már megkezdi ezt a munkát – tette hozzá a polgármester, aki szerint a hazai és nemzetközi települési versenyek messze viszik a világban Tihany nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!