Légvárbaleset: életveszélyes sérülés is lehetett volna!

2017. június 18., 15:15 szerző: Rujzam Zsuzska
komment
Olaszfalu - Megkerestük a gyermeknapon történt légvárbaleset szemtanúit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint azt már megírtuk, szombaton egy felfújt légvárat repített magával a szél a falunapon. A rendezvényre a focipályán 3 ugrálóvárat is felállítottak, az eset a középső, körülbelül 20 négyzetméteres várral történt. Két kislány, Emese és Alexa játszottak benne önfeledten, mikor hirtelen egy nagy széllökés felkapta, majd kétszer megforgatta őket a levegőben.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ebben a várban alapból úgynevezett „csúzlival" kell minél messzebb kihúzni magukat a gyerekeknek játék közben, így egy gumikötéllel rögzítve voltak a beltérben. Alexa repülés közben a vár oldalához csapódott, míg Emese a földre esett.  A játékvár a földön landolt, de mivel mellette ki volt feszítve még 2 hasonló vár, sokkal nagyobb baj is lehetett volna, ha az egyik feszítővasra, vagy másik vaskarra érkezik. Alexa végül magára a felfújt légvárra esett vissza, a másik kislány kiesett a fűre.

Többnyire segítségnyújtó szülők rohantak önzetlenül a vár, a gyerekek után. Bauer Péter, aki a kisebb lányt kapta fel gyorsan az eseményt követően, elmondta, hogy másodpercek töredéke alatt, ösztönből cselekedett. Neki a saját gyermekei is kint voltak a rendezvényen. Az ott tartózkodó emberek közösen, együtt, gyorsan cselekedtek, segítettek. Értesítették a mentőket, akik nagyon hamar kiérkeztek. Az ugrálóvárat üzemeltetők is sokkot kaptak, nagyon megijedtek.

A rendezvényen résztvevő szülők, még este is a szörnyű esemény hatása alatt voltak.

A balesetről itt írtunk részletesen:

Felfordult légvárból zuhant ki két kislány, kórházba kerültek

Rujzam Zsuzska

2017. június 18., 15:15 szerző: Rujzam Zsuzska

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...