Hírek

2015.09.26. 19:09

Lángvágó a víz alatt - Búvárok gyakorlatoztak a Fenyves-tóban

Társukat mentették ki a búvárok szombaton a 25 méter mély bántapusztai Fenyves-tóból. A búvár szerencsére túlélte a megpróbáltatásokat.

Kovács Erika

Ez a mentés a három napos merülési gyakorlat egyik feladata volt, amit olyan búvároknak szerveztek, akik a katasztrófavédelmi helyzetben önkéntesen mentési feladatokat végeznek. A mostani gyakorlaton húszan vesznek részt, ők a Veszprém Megyei Búvár Klubot, az Újbudai Búvár Vízimentő Technikai és Szabadidő Egyesületet, valamint a miskolci Neptun Búvár Egyesületet képviselik.

A gyakorlaton, ami bármikor éles helyzetben is megtörténhet végeznek továbbá árvíznél jellemző gátfal fóliázást, keresnek eltűnt járművet, erre a célra egy kannát rögzítettek a mederhez, különféle akadályt, például vasoszlopot vágtak ki lángvágóval, amire több esetben is nagy szükség lehet. Kimentették eltűnt társukat, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen már a vízen lélegeztetni kellett, aztán az első stégen, illetve a parton folytatták az újraélesztést.

Hogy miért döntenek úgy ezek a férfiak, hogy munkájuk mellett ha kell veszélyhelyzetben, akár jeges, hideg vízben búvárként merüljenek, mentsenek, kutassanak? Később helyszíni riportban írunk erről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!