Hírek

2016.10.19. 15:50

Két idős ember menekült a lángoló épületből (frissítve)

Lángba borult egy 100 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Veszprémben, a Haraszt utcában szerdán kora este.

Kovács Erika

A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral dolgoznak a lángok megfékezésén, az épület konyhájából pedig egy gázpalackot is kivittek a szabadba.

A házban lakó két ember időben elhagyta az épületet, az elsődleges információk szerint nem sérültek meg a tűzben.

 

A veol.hu információi szerint eddig ismeretlen okból lángra kapott egy lakóépület a Haraszt utcában, szerdán kora este. A veszprémi tűzoltók oltanak, a konyhából egy gázpalackot is kihoztak, értesültünk  a megyei katasztrófavédelemtől. Két idős ember időben elhagyta az égő épületet.

Nátrán Albin megyei mentésvezető elmondta, senki nem sérült meg a tűz miatt.

Munkatársunk friss riportja a helyszínről:

Villogó tűzoltóautók fényében, nagy sárban álldogálva sírdogál Piroska szerdán este gyulafirátóti háza üszkös falai előtt, szomszédja, Magdolna karolja át vigasztalón. A szerencsétlenül járt asszony és férje lakik a házban, ami ismeretlen okból kigyulladt. Piroska azt mondja, hosszú éveken át spóroltak, hogy elvégezzenek némi felújítást házukon, de nem volt érdemes, mert most ez is odalett! - törölgeti könnyeit, majd folytatja: a tetőszerkezetnél valami kigyulladt, aztán a lángok az alatta levő  lakórészt teljesen elpusztították, az oltás meg ki tudja még, milyen kárt tett otthonukban, amit még nem láttak, mert természetesen nem mehetnek az oltás közelébe sem. Biztosításuk nincs, az idős asszony nagyon elkeseredetten néz tönkrement otthonukra, különösen unokáik kis szobáit sajnálja, amiket nekik rendeztek be, és amik most szintén megsemmisültek a tűzben. – Egész életünkben csak spóroltunk, miért érdemeltük mi ezt a sorstól? Nem beszélve arról, hogy közelegnek az ünnepek, és ahelyett, hogy mi terveznénk azt, mivel tudjuk meglepni a gyerekeket, unokákat, most mi kényszerülünk arra, hogy elköltözünk a fiunkhoz Sólyba - szomorkodik az asszony a hidegben.

Czaun János, a gyulafirátóti önkormányzat vezetője érdeklődésükre azt mondja, rövidesen tájékozódik arról, mire van szüksége a családnak, és amiben tudja, segíti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!