Hírek

2017.05.09. 08:26

Kutyákkal túráztak a Föld napján

Az eredetileg áprilisra kitűzött időpont helyett a rossz idő miatt csak két héttel később, a hétvégén került sor a Föld napja - Kutyával a Bakonyba elnevezésű teljesítménytúrára.

Jákói Bernadett

A túra útvonala Kislőd központjából az országos kéktúra útvonalán haladt az úrkúti őskarsztig.

A 120 fő regisztrált induló közül 81-en hozták el négylábú kedvenceiket is, de lehetett egyedül és családdal, baráti közösségekkel is megtenni a 15 kilométeres távot.  Az időjárás most kedvezett, az eső nyomai mindenütt fürdési lehetőséget biztosítottak a kutyusoknak. Az 5 ellenőrző ponton jutalomfalat és víz várta a vidáman csaholókat. A résztvevők kitűzőt, a kutyák pedig névre szóló emléklapot kaptak.

A többéves, hagyományos Föld napi túraprogramon a túrázó gazdik mellett a négylábúaké volt a főszerep
Fotó: Jákói Bernadett

- Nem árt, ha tudjuk, hogy egy ilyen jellegű túrát három hónappal előbb engedélyeztetni kell a Veszprém Járási Kormányhivatal környezetvédelmi főosztályán. Mivel a program az eredetileg kitűzött napon a rossz idő miatt elmaradt, így az új időpont-módosítást is be kellett nyújtani. Mivel a  Verga Zrt. területén zajlott a túraprogram, ezért már egy hónappal a megvalósítás előtt jelentkeztünk a tervezett útvonal térképével együtt. Ezt nagyon fontos megtenni a jelenleg a térségben zajló katonai gyakorlatok miatt. Amennyiben ez nonprofit tevékenység, úgy az erdészet nem kér regisztrációs díjat. Civil szervezetként a VMTSZ intézte az engedélykéréseket. A rendezés Ajka Sportváros Nonprofit Kft. és az Ajkai Kórház SE szervezésében valósult meg - tájékoztatott Mag Éva, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!