Hírek

2017.05.07. 19:25

A gesztenye virágzásának ünnepe - Különleges motorokkal vonultak Sümeg utcáin

Igazi majálishangulat volt szombaton a Gesztenyevirág fesztiválon az érdeklődőkkel teli Palotakertben.

Tóth B. Zsuzsa

A háromnapos esemény a gyerekek és az együttes szórakozásra vágyó családok kedvét egyaránt kereste. Többek között kézműves-foglalkozásokon barkácsolhattak az ügyesebbek, családi játszóház és fanyűvő játékok várták a legkisebbeket és játékos kedvű szüleiket.

A hagyományos, immár háromnapos esemény pénteken a Palota Pince és Bormúzeum nyílt napján ingyenes tárlatvezetéssel kezdődött, majd Somló-Sümeg-Badacsony Ramassetter borútja címmel tájegységek előadással egybekötött borfelismerő versenyét rendezték az esti sétáló kóstoló és a Deresedő Wild Gerlicék koncertje előtt.

 

Szombaton délután a Zajongó zenekar várta a gyerekeket, akik táncra is perdültek az ismerős dallamok hallatán. A motorosfelvonulásra később már nem a nagy sátor, hanem Sümeg több utcája telt meg ámuló nézőkkel. Több mint száz különféle motor bőgött végig a városközponton nagy hangzavar, benzingőz és feltűnés közepette. A motoros kaszkadőrök látványos bemutatóját aztán már kevésbé izgalmas műsorszámok követték, játszott a Smash zenekar, a Sümegi Fúvószenekar.

Végh László polgármester a népes, helyi és vidéki közönségnek szóló üdvözletében szólt a napokban kedvezően elbírált pályázatokról, amelyek révén a város a közeljövőben több mint másfél milliárd forintos támogatással fejlődhet. Este a Karthago együttes adott nagykoncertet, vasárnap pedig az édesanyák köszöntésével indultak a programok. Ínycsikalndó mézmustrát tartott Tóth Péter méhészeti szaktanácsadó, fellépett az Anna and the big faces zenekar, és a Kisfaludy emlékházban kiderült végre, hogy kik készítették a legjobb képeket A természet ébredé-se című fotópályázatra. A programot a Szegedy Róza Nőikar műsora színesítette. Este az Ocho Macho zenekar vidám koncertje zárta a gazdag fesztivált, amely ideje alatt a Palotakertben ezúttal is bemutatkoztak a város és környéke méztermelői, a borvidékek pincészetei, a kézművesek, színesítve a programsorozatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!