Hírek

2015.12.01. 12:00

Rendőrverés Ajkán: "Megdöglesz a börtönben!”

Veszprém – Életem legnagyobb hibáját követtem el idén július 6-án. Sem drog, sem alkohol nem befolyásolt, idegösszeroppanásom volt – ez derült ki a vádlott, F. K. ügye tárgyalásakor Szakács Katalin tanácsvezető bíró előtt a Veszprémi Törvényszéken kedden.

Kovács Erika

A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

F. K. vallomásában kijelentette: sosem követi el tettét, ha nem küzd súlyos egészségi problémákkal, sem gonosznak, sem rossznak nem tartja magát. Családot akart, cégalapítást tervezett és néhány órán múlt minden. A sok stressz, a rossz lelkiállapot váltotta ki tettét, nem tudta, mit tesz, nagyon szégyelli  a történteket, a miértre máig nem tudja a választ. Sajnálta, hogy a média drogosnak nevezte, holott erről szó sem volt. Engedélyezett biofüvet fogyasztott az eset előtt. Ezt a vád is alátámasztotta.

Füzesséry Anita, a veszprémi járási és nyomozó ügyészség ügyésze ismertette a vádat

A tárgyaláson kiderült, az eset előtt átverték, becsapták, szeretett kutyáit megölték, autóbalesetet szenvedett barátnőjével együtt, a lány kórházba került. F. K. beszélt arról is, hogy a kábítószert húszévesen próbálta ki először, de már régóta az engedélyezett biofűvel foglalkozott, ilyen cigarettát készített, árult, és olykor fogyasztott is azzal a céllal, hogy lenyugodjon. Mint mondta, a biofüvet nem szereti, mert letompul tőle az ember.  Utalt rá, tette előtt nagyon rossz állapotban volt, közel húsz kilót fogyott. A történtek előtt zavart állapotban azért ment autóval a strandra, mert hallucinált és azt képzelte, barátnője ott van. A strandon már nem tudta, mit tesz, közel ötvenezer forintot adott egy kislánynak, hogy ossza szét a szegényeknek. Aztán ment át a közeli benzinkúthoz, ahol vizet akart inni. Itt beült egy idegen nő autójába, holott a közelben volt a sajátja, majd átült egy rendőrébe, innen a vád szerint a rendőr „testi kényszerrel próbálta  F. K.-t a járműből kiszállítani”. F. K. állítása szerint a rendőr támadóan lépett fel vele szemben, amitől megijedt, az életét féltette, emiatt ütötte meg. A helyszínre érkezett több rendőr is, közülük egynek szintén nekitámadt, végül a rendőrök gázsprét alkalmaztak. F. K. elmondta, egy ismerőse előtt azt kiáltották neki  a rendőrök, hogy Krisztián, megdöglesz a börtönben! Illetve azt, hogy „ ilyen embert a főtéren kellene lelőni!” A vádlott közölte: nagyon sajnálja a rendőröket, nem akarta bántani őket. Mint mondta, a börtönben azonnal szakemberek kezelték, ma is sok gyógyszert szed, és két hete érzi magát jobban.

Flőrich András, a vádlott védőügyvédje

A tárgyaláson elhangzott, a rendőr koponyasérülést szenvedett, és a szakértő szerint életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott vitatta az elmeszakértő véleményét, új szakember kirendelését indítványozta, aminek a bíró helyt adott.  A tárgyalást jövőre márciusban tanúk meghallgatásával folytatják.

F. K., a vádlott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!