Hírek

2016.09.22. 19:10

Községi könyvtárosok találkoztak - A rendszeres kapcsolattartás erősíti a szakmai és az emberi segítségnyújtást is

Doba - A térség könyvtárosai a kapcsolatuk erősítésére és Cseh Tiborné devecseri intézményvezető nyugdíjba vonulása alkalmából találkozót szervezetek.

Penk Tímea

Magyar Istvánné noszlopi könyvtáros arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kilencvenes évek közepén 39 községi könyvtár csatlakozott a devecseri központú ellátórendszerhez. A város szakképzett könyvtárosai szakmailag támogatták a környező települések munkáját.

- Ez a folyamat idén megváltozott, ezért szerveztek veszprémgalsai és szentimrefalvi kolléganőink könyvtáros-találkozót. Sok szó esett arról, hogy a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) ezentúl a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárhoz köt bennünket - számolt be Magyar Istvánné. Nemrégiben újra találkoztak Dobán, ahol Némethné Mód Lívia és Hajas Istvánné Terike fogadta a könyvtárosokat.

A térség könyvtárosai Dobán szerveztek szakmai találkozót
Fotó: Körmendi Istvánné

- A barátságos összejövetel alkalmat teremtett arra, hogy Vargáné Molnár Mária nagyalásonyi kolléganő meleg szavakkal köszönjön el a novembertől nyugdíjassá váló Cseh Tiborné Mecseki Bernadette devecseri intézményvezetőtől, aki nemcsak könyvajándékunkat és a virágkosarat fogadta kedvesen, hanem biztosított mindannyiunkat a további kapcsolattartásról, támogatásáról - ismertette a noszlopi könyvtáros. Hozzátette, hogy szó esett egy egyszemélyes érdekképviselő megválasztásáról, aki kapcsolatot tartana a veszprémi központtal, és hogy tavasszal újra találkozót szerveznek.

- A késő délutánig tartó eseményt élményekben gazdagította a noszlopi Nemzedékek Hagyományőrző Csoport jó hangulatú műsora - számolt be Magyar Istvánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!