Hírek

2017.07.13. 19:50

Közös kikapcsolódás Pápateszéren

PÁPATESZÉR - Főzőverseny köré felépített, sportprogramokkal és színpadi produkciókkal tarkított falunapot tartottak a pápateszériek egy új helyszínen, ami kiváló döntésnek bizonyult.

Polgár Tibor

Korábban rendre a község sportpályája adott otthont a falunapi mulatságnak, ám most a nagy meleg miatt a kultúrház alsó udvarrészén gyülekeztek a közös főzésre készülő 12 csapat tagjai.

- Kultúrházunk nagy udvarán egykor rendre felsorakoztattak minket kisdobosként, valószínűleg a mostani volt az első rendezvény, ami önkéntes alapon vonzotta ide az emberek sokaságát - jegyezte meg mosolyogva a Naplónak nyilatkozva Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere.

A Sváb Boszik csapata
Fotó: Völfinger Béla

Mint mondta, a főzőversenyhez az önkormányzat biztosított a húst a résztvevőknek, akik abból szabadon választható ételt készíthettek, csupán annyi volt a megkötés, hogy a helyszínen és bográcsban főjjön a manna. A zsűri többféle szempontból bírálta az étkeket, továbbá például a csapatok öltözékét és táborhelyét, így nem csak egy díjat osztottak ki. Végül a Sváb Boszik névre keresztelt társaág nyerte meg a kulináris megmérettetést, ők lecsós tarját készítettek sváb krumpligombóccal.

A kísérőprogramok között voltak például énekes, zenés, táncos produkciók, valamint rendeztek íjászkupát, dartsversenyt, kispályás focibajnokságot. A gyerekek számára egyebek mellett meseszínház, légvár, óriás csúszda és kézműves-foglalkozás biztosította a szórakozást. Utóbbi keretében a fiatalok levendulakoszorúkat fonhattak felnőttek segítségével, az alapanyag az önkormányt közterületein termett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!