Hírek

2017.06.08. 06:44

Közeleg a 27. Pápai Játékfesztivál

Pápa - A 27. Pápai Játékfesztivál június 16. és 18. között a város több pontján számtalan programmal kínál tartalmas kikapcsolódást.

Polgár Bettina

Szabadkai Verita,  a szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) igazgatója elmondta, a három nap programját úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon kedvére való elfoglaltságot. – A Fő téri helyszínünket elsőként a diákok és a gyermekek veszik birtokba. Folytatódik a tavalyi évben nagy sikerrel elindított térszínező akciónk, melyet középiskolás tanulók közreműködésével valósítunk meg – hangsúlyozta Szabadkai Verita.

Mint mondta, június 16-án, pénteken 18 órától az óvodásokat nyuszimotoros ügyeskedésre, közös játékra, éneklésre és buborékfújásra invitálják. – Nem maradhat el a Játékfesztivál kínálatából a sporttevékenység sem, a miniolimpia keretében kétszáz hazai és külföldi versenyző hét sportágban hét helyszínen méri össze tudását – emelte ki a JMSZK igazgatója.

Szabadkai Verita hozzáfűzte, a várkerti játékvárosban az eddigieknél is gazdagabb játékkínálat fogadja a családokat és az egyéni látogatókat, emellett nagy örömükre szolgál, hogy határon túli magyar fiatalok is bemutatkoznak a Pápai Játékfesztiválon. A várkerti játékvárosban június 17-én, szombaton délután és a kora esti órákban színpadra lép a felvidéki Ógyalla, a székelyföldi Kovászna és a moldvai Somoska tánccsoportja.

A JMSZK igazgatója megjegyezte, az esemény kapcsán ajándéksorsolással is készülnek, mely a kerékpár- és gyalogtúra, valamint a városnéző séta résztvevőit érinti, illetve a lelkes szelfizőket, akik a Pápai Játékfesztiválon készített fotóikat elküldik az [email protected] elérhetőségre.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere hangsúlyozta, bízik benne, hogy az időjárás kegyes lesz, és ebben az évben is megtöltik a pápaiak a rendezvény helyszíneit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!