Hírek

2017.06.11. 19:10

A jó pedagógus lámpásként világítja meg előttünk az utat - A tanárokat ünnepelte Pápa

PÁPA - Ahol jók a pedagógusok, ott jól működik az iskola, a társadalom pedig értékrendjében, munkájában, gazdálkodásában is sikeresebb lesz - fogalmazott Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója a városi pedagógusnapi ünnepségen.

Polgár Tibor

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában tartott rendezvényen a szónok kiemelte: az oktatásban egymást követhetik a különféle reformok és a jobbnál jobb tankönyvek, elérhetjük a legkorszerűbb tudást, a legfrissebb információkat az internet segítésével, ám amennyiben nincs olyan pedagógus, aki fényes lámpásként szeretettel világítja meg előttünk az utat, akkor biztosan nem érjük el a célt, amit kitűztünk magunk vagy gyermekeink elé.

Sági István ünnepi beszédében megjegyezte, a pedagógusnak ma is élete szinte minden percében példát kell mutatnia a tanítványainak. Hozzátette, mindig azok a tanárok hagynak nyomot bennünk, akik a tanításon túl kitörölhetetlenül belénk vésik a mélyben rejlő életigazságokat is.

Antalné Ihász Mária Pro Publico-díjat és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Unger Tamástól
Fotó: Polgár Tibor

A pápai pedagógusnapi rendezvényen a Munkácsy iskola diákjai rövid, vidám műsorral köszöntötték az ünnepelteket, az esemény végén pedig Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Unger Tamás alpolgármester, valamint Sági István kitüntetéseket, elismeréseket adott át a város és környéke oktatási, nevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak.

Sági István a pedagógusok társadalomban betöltött szerepének fontosságát hangsúlyozta
Fotó: Polgár Tibor

Pro Publico-díjat és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Antalné Ihász Mária. Az Emberi Erőfor- rások Miniszterének Elisme-rő Oklevelében, illetve Pedagógus Szolgálati Emlék- éremben részesült Megyeriné Borsó Éva és Takácsné Horváth Éva.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Cserepesné Herczeg Anna, Mórocz Zoltánné, Nagy Ernőné, Szalókyné Kövy Lilla, Vaspöri Ferencné, Khell Zoltán István, Mocskonyiné Varga Ildikó, Horváth Beáta, Jáger Lászlóné, Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta, Benecz Károlyné, Varjuné Bartha Edit Ibolya, Bakóné Kiss Katalin, Szűcs Julianna Edit, Molnár Zoltánné, Gyürüsi Ottóné, Bárdosiné Császár Judit, Bíró Jenőné, Eisenbeckné Rábai Tünde és Kádi Gézáné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!