Hírek

2017.08.15. 15:10

Korszerű beléptető rendszer, új lépcsők, padok a fűzfői strandokon

BALATONFŰZFŐ Nemcsak komfortosabbá válnak a település strandjai, hanem új szolgáltatásokkal is bővül a fürdőhelyek kínálata a napokban indult fejlesztés révén.

Marton Attila

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavasszal hirdetett pályázatot az önkormányzati tulajdonban lévő balatoni strandoknak. A települések mintegy 1,8 milliárd forintra pályázhattak, a forrásból közel hatvan tóparti strand újul meg idén.

A balatonfűzfői önkormányzat sikeresen pályázott, így a Föveny fürdő 32 millió forintból újul meg, míg a Tobruki strandot közel 30 millió forintból fejlesztik a következő hetekben, hónapokban. A fejlesztéssel az önkormányzat több, évek óta dédelgetett terve is megvalósulhat. A Föveny fürdő új szolgáltatással bővül a gyermekpancsoló kialakításával.

A Tobruki strandon többek között kicserélik a gyermekpancsolóban található homokot Fotó: Pesthy Márton

Az elnyert forrásból mindkét strandon korszerű beléptetőrendszert alakítanak ki, amely gyorsabb jegyértékesítést, valamint a vendégek egyszerűbb be- és kiléptetését teszi lehetővé - magyarázta Nóti Attila városfejlesztési referens. Mindkét helyszínen kicserélik az elöregedett strandlépcsőket is, valamint összesen közel ezer négyzetméteren térköveznek rossz állapotú felületeket.

A fejlesztés részeként a két strandon közel húsz padot kicserélnek, és hulladékgyűjtő edényeket is telepítenek. A Föveny strandon a főbejáratnál és a büfésornál, a Tobruki strandon az ivókúthoz telepítenek párakapukat. A Föveny strandon egy korábbi felújítás alkalmával elmaradt szakaszon, 60 méteren kicserélik a kerítést, a játszótérnél hat napozókövet helyeznek el.

A fejlesztéssel az önkormányzat több, évek óta dédelgetett terve is megvalósulhat. A Föveny strandon megújul a trambulin környezete - mutatja Nóti Attila városfejlesztési referens

A Tobruki strandon cserélik a gyermekpancsolóban található homokot, felújítják a kültéri zuhanyzót és ivókutat, korszerűsítik a világítást, térfigyelő kamerákat helyeznek ki, valamint elbontják a büfésor melletti betonalapot, ahova gyepet ültetnek. Az elnyert forrásból átalakítják a lábteniszpályát is.

A munkálatok közül a napozókövek és a strandlépcsők gyártása megkezdődött, a nagyobb beruházások a strandszezon végével indulnak, tette hozzá Nóti Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!