Hírek

2016.07.19. 19:20

Kórházat vezet és gyógyít - Dávid Gyula lett a vezető

Veszprém - Dávid Gyula, az 51 éves belgyógyász, gasztroenterológus, egészségügyi szakmenedzser, korábbi orvos-igazgató a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház új főigazgatója július 19-étől, miután Balog Zoltán miniszter és Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója megbízta ezzel.

Kovács Erika

Rácz Jenő korábbi főigazgató nyugdíjba ment, ezért választottak új vezetőt. Dávid Gyula 2009-től orvos-igazgatóként helyettesítette elődjét akkor is, amikor nyugdíjazása előtt szabadságát töltötte. Dávid Gyula főigazgatóként az első beszélgetésen, amit mi kértünk tőle, elmondta, Szabados György főorvost orvos-igazgatói posztra, Szántó Tamás főorvost pedig az orvos-igazgató-helyettesi posztra kérte fel, amit mindketten elvállaltak. A megyei kórház új főigazgatója arról is beszélt, hogy a kollégáival megkezdett munkát folytatja tovább a betegek érdekében.

Dávid Gyula a kórházban a főigazgatói feladatot nagy megtiszteltetésnek tekinti Fotó: Kovács Erika

- Elmentem gyomrot tükrözni - ezt válaszolta Dávid Gyula, a veszprémi kórház új főigazgatója a kérdésre, amelyben arról érdeklődtünk, hogy mivel kezdte első munkanapját vezetői posztján. Hozzátette, a főigazgatói teendők mellett továbbra is dolgozik belgyógyászként és gasztroenterológusként, mert a gyógyítás nélkül nem tudná elképzelni az életét. Érdeklődésükre, miért döntött a vezetői teendők mellett is, aláhúzta, a főigazgatói feladatot nagy megtiszteltetések tekinti, olyan kihívásnak, amit az ember nem utasíthat vissza. Felemelő számára az, hogy vezetői posztján orvosként tágabb rendszerre is rátekinthet, és minden tudásával a legjobb működést szolgálhatja, illetve olyan dolgokat hozhat létre, melyek az egész kórházi ellátást érintik. - Nem jön egy új korszak, hiszen nem váltottak le színigazgatót - érzékeltette hasonlattal a folyamatosságot, amit továbbvisz. Úgy mondta, a betegek érdekében kollégáival a kórház fenntartását, a stabil működést, a megbízhatóságot, a továbbépítést tekinti a legfőbb céljának, amit a menedzsmenttel elértek, és ehhez keresik a pályázati lehetőségeket.

Kiemelte, passzióira, a zongorázásra, focira, teniszre eddig is kevés ideje volt. Amikor teheti, 11 éves kisfiával szerveznek programokat Balatonalmádiban, ahol élnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!