Hírek

2016.05.03. 15:31

Kontrát Károly: Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése a 2017-es büdzsé

Várpalota - Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése a 2017-es büdzsé, amelynek köszönhetően minden magyar ember tehet egy lépést előre a saját életében.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Veszprém megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője mondta el mindezt várpalotai sajtótájékoztatóján. Kiemelte, Magyarország ma már stabil lábakon áll. Folyamatosan növekszik a gazdaság, csökken az államadósság.  Ennek is köszönhető, hogy 2017-ben továbbra is 15 százalék lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában. Öt százalékra csökken a tej, a baromfihús és a tojás áfája, valamint 18 százalék lesz az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs. Egy átlagos magyar családnál ez 35-40 ezer forintnyi megtakarítást is jelenthet, mondta el Kontrát Károly.

Kontrát Károly államtitkár (balra) és Vedres Gábor kabinetfőnök a várpalotai tájékoztatón

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormánynak továbbra is kiemelt célja a gyermeket nevelők segítése. A családi adókedvezmény havi összege a kétgyermekes családok esetében gyermekenként 15 ezer forintra nő. Az otthonteremtés támogatására 211 milliárd forint áll rendelkezésre a 2017-es büdzsében. Megmarad a csok, az államilag támogatott kedvezményes hitel, s az új lakások építésére vonatkozó ötszázalékos áfa is, hiszen a cél, hogy minden magyar család önálló otthonhoz jusson, szögezte le Kontrát Károly, aki beszélt még az életpályamodellek folytatásáról is. Ennek keretében emelkedik a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók, a pedagógusok és az állami tisztviselők fizetése, de a nyugdíjak reálértékét is megőrzi a kormány, mondta el az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!