Hírek

2017.06.30. 16:48

Kíváncsi, szemtelen fiatalokra van szükség - A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepsége

Veszprém – Ne riadjatok vissza semmilyen konfliktustól, ha úgy látjátok, hogy azzal jobbá tehetitek egy kicsit a világot – mondta el Presszer Péter ügyvezető igazgató a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepségén június 30-án. Idén nyáron százötvenhárom hallgató vethette át oklevelét.

Leitner Vera

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, a most végzett hallgatók megalapozott döntést hoztak, amikor a Pannon Egyetemet választották.

– Ha létezne fajlagos, azaz egy oktatóra vagy hallgatóra vetített kiválósági rangsor, akkor a Pannon Egyetem minden kétséget kizáróan kibérelné a dobogót. Sajnos az ország és benne a felsőoktatás is Budapest lázában ég, emiatt a vidéki intézmények helyzete koránt sem tekinthető könnyűnek. De a nehézségek megedzenek és összekovácsolnak bennünket, a Pannon Egyetem egységesebb, mint valaha – mondta el a rektor, aki megköszönte a gazdaságtudományi kar vezetőinek, oktatóinak, hogy mindent elkövettek azért, hogy a karon a képzések színvonala erősödjön és a tudományos kutatások spektruma tovább szélesedjen.

A rektor a hallgatóknak búcsúzóul azt kívánta, hogy az egyetemtől kapott és kiérdemelt lehetőséggel felelősséggel éljenek, s valósítsák meg álmaikat.

– Az általános és a középiskolában olyan tantárgyakat kellene oktatnunk, melyek jelenleg még nem léteznek, olyan szakmákra kellene felkészíteni a diákokat, amikről még nem is tudunk, olyan technológiákkal, amiket még fel sem találtak. Ti sem állhattok meg a jelenlegi tudásotokkal, tanuljatok tovább, sose állhatok meg ezen az úton. A versenyszféra képviselőjeként azt látom, hogy kíváncsi és esetenként szemtelen fiatalokra van szükségünk – mondta el Presszer Péter, az IBM Data Storage System Kft. ügyvezető igazgatója.

Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja a döntési helyzetek felismerésének jelentőségét, a változtatási készség és a kitartás fontosságát hangsúlyozta.

A diplomaátadón több elismerést is kiosztottak. Az egyetem többek között címzetes egyetemi docens címet adományozott Ködmön Istvánnak az egyetemi oktatómunkában elért eredményeiért, Radnai István, a várpalotai Thury György Gimnázium tanára pedig –  aki sikerrel dolgozik azon, hogy tanítványai a felsőoktatásban is megállják helyüket –  Pro Facultate díjat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!