Hírek

2016.10.16. 11:20

Kíváncsi, melyik szakmákkal könnyű elhelyezkedni? Mutatjuk!

Pápa - Döntő fontossággal bír a pályaválasztás előtt állók számára, hogy olyan képzést válasszanak, melynek elvégzése után könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Polgár Bettina

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum (PSZC) főigazgatója a pápai pályaválasztási kiállítás kapcsán lapunknak nyilatkozva kifejtette, a PSZC-hez nemcsak helyi, hanem zirci, várpalotai és zánkai szakképző iskola is tartozik, ezért a szakmák népszerűsége térségenként, illetve az iskola képzési profilja által meghatározottan eltérést mutat.

Fotó: Vallner Bettina

Megjegyezte, a tagintézményeikbe jelentkezett kilencedik évfolyamosok számát látva elmondható, hogy az előző évi beiskolázásuk eredményesen alakult, a meghirdetett képzésekre szép számmal jelentkeztek a fiatalok, így valamennyi tervezett osztályt el tudták indítani.

– Ha sorba vesszük az iskoláinkat, Pápán kimondottan népszerű a Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumban a logisztikai ügyintéző, az Acsády Ignác Szakképző Iskolában az autószerelő-, Zircen a Reguly Antal Szakképző Iskolában a gépi forgácsoló és a mezőgazdasági gépész, Várpalotán a Faller Jenő Szakképző Iskolában a szociális gondozó és ápoló, Zánkán pedig a pincér-, illetve a szakácsképzés. A szakgimnáziumi területen nagyon keresett a közlekedésgépészeti, a vendéglátó-ipari, a faipari, az informatikai, a turisztikai, a rendészeti és a közgazdasági szakgimnáziumi képzés – hangsúlyozta a főigazgató.

– Emellett véleményünk és tapasztalatunk szerint a fentieken túl nagyon jó elhelyezkedési esélyeket kínálnak az egészségügyi, a villamosipari, a szállítmányozási, az ügyviteli, a turisztikai, a pénzügyi-számviteli és az irodai titkár szakirányú szakgimnáziumi képzések, valamint a szakközépiskoláinkban kitanulható asztalos-, pincér-, szakács-, cukrász-, bolti eladó, ipari gépész szakma – ismertette Sági István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!