Hírek

2016.08.21. 20:15

Kitüntetett polgárok

Balatonfüred - Ezen a napon emlékszünk Szent Istvánra, és azokra a magyarokra, akik elszántan védték az országot, a magyar államiságot. Szent István olyan életformát teremtett, amelynek alapja a hit és a törvényesség volt - mondta Kontrát Károly, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő.

Kekk Sára

A magyar állam alapítására és Szent István királyra emlékeztek a városban, ahol reggel ünnepi szentmisét tartottak a katolikus és a református templomban. A városháza terén rendezett ünnepségen a hagyományoknak megfelelően a városi fúvószenekar térzenével várta az embereket, majd a műsor Kontrát Károly parlamenti államtitkár beszédével kezdődött.

Kontrát Károly - aki egyben parlamenti képviselő is - elmondta, azzal, hogy Európa egyik legrégebbi államát, Magyarországot megalapította, Szent István otthont és védelmet adott a népnek, egy olyan hazát, ami ezer év számtalan megpróbáltatásán esett át, de mindig képes volt megújulni.

Fotó: Stiger Ádám

- Bölcs uralkodóként úgy vezette az országot keresztény Európába, hogy az meg tudta őrizni a függetlenségét. Az általa lefektetett erkölcsi alapok ma is érvényesek, ma is stabilak. Ezeknek az alapoknak köszönhetően tudunk helyt állni - fogalmazott beszédében Kontrát Károly.

Az ünnepi köszöntő után átadták a Balatonfüred Városért kitüntetést is, amelyet a város érdekében kifejtett áldozatos munkája elismeréséül Varga János vehette át, aki egész évben működő éttermeiben gyakran ad helyet kulturális, hagyományőrző, társadalmi és irodalmi esteknek, és elkötelezett lokálpatriótaként ápolja és öregbíti a város hazai és nemzetközi elismertségét, szálláshelyein pedig magas színvonalon látja vendégül a város vendégeit.

Az ünnepségen emellett átadták a Balatonfüred Város Díszpolgára kitüntető címet, amelyet idén Zettwitz Sándor, az egyik legnagyobb hazai orvos diagnosztikai eszközök gyártásával foglalkozó cég ügyvezető igazgatója vehetett át a Városháza terén.

Este a parton további programok várták az érdeklődőket, illetve tíz órakor a mólóról fellőtt tűzijáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!