Hírek

2017.01.17. 16:21

Kisdiákok a rendőrségen

Pápa - Kisiskolások barangolták be a Pápai Rendőrkapitányság épületét Müller Alexandra rendőr százados vezetésével.

Polgár Bettina

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola első osztályos tanulói Az iskola rendőre elnevezésű program keretében látogattak el a Pápai Rendőrkapitányságra. A gyermekeket Müller Alexandra rendőr százados, az oktatási intézmény iskolarendőre kalauzolta körbe az épületben.

Fotó: Vallner Bettina

– Igyekszünk a gyermekekhez nemcsak az iskolába eljutni, hanem minél több fiatalnak szeretnénk bemutatni a Pápai Rendőrkapitányságot, mert az a tapasztalat, hogy a diákokat az épület, illetve az itteni technikai berendezések is érdeklik – magyarázta Müller Alexandra.

Megtudtuk tőle, gazdag programot állított össze a Gyurátz iskola tanulóinak. – Az elsőosztályosok bejárhatták a kapitányság épületét, megtekinthették a folyosón kiállított díszegyenruhákat, bemehettek az előállító helyiségbe, majd pedig a kapitányság nagytermében egy rövid iskolarendőr-foglalkozáson vehettek részt a hideg időjárás, illetve a tél veszélyei kapcsán – ismertette a rendőr százados.

Fotó: Vallner Bettina

A gyermekek többek között hasznos tudnivalókkal gazdagodtak a jégen tartózkodás veszélyeiről, valamint a biztonságos hógolyózás és szánkózás szabályairól, abból a célból, hogy ne érje őket baleset a téli sportolás miatt.

Müller Alexandra megjegyezte, előzetes egyeztetést követően bármely iskola részt vehet ilyen jellegű programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!