Pedálos Moszkvicsok a Fő téren

2017. június 18., 15:55 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina
komment
Pápa - Nosztalgikus hangulatot idéző megmérettetésen vehettek részt a pápai Fő térre ellátogató kisgyermekek, akik pedálos Moszkvicsokba pattanhattak, hogy összemérjék ügyességüket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Régi idők gyermekkorának hatalmas kedvencei, pedálos Moszkvicsok sorakoztak fel a Játékfesztivál alkalmával a pápai Fő téren arra várva, hogy lelkes sofőrjeik használatba vegyék őket.

Illés Viktória, a programot szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa kifejtette, a retro játékok egy részét ebben az esztendőben is Takács János helyi gyűjtő biztosította az ötödik alkalommal megrendezett, hagyományos pedálos Moszkvics-versenyhez. Mint mondta, a nem mindennapi megmérettetést már igazi kultusz övezi, így idén ugyancsak voltak, akik saját kisautóval érkeztek az ország távolabbi pontjairól, hogy próbára tegyék ügyességüket.


A pedálos Moszkvics-verseny idén is nagy népszerűségnek örvendett	Fotó: Vallner Bettina

A járművek lelkes vezetőinek egy bójákkal kirakott pályán kellett végighaladniuk, és természetesen számított az időeredmény is. A megmérettetést legügyesebben teljesítő versenyzők pedig oklevéllel, serleggel, valamint egyéb apró ajándékokkal gazdagodhattak. A pedálos Moszkvicsok mellett további, a régi időkbe kalauzoló különlegesség is várt a Fő térre kilátogatókra, akik megcsodálhattak egy mechanikus cirkuszt is a Tintaló Társulás jóvoltából.

- A Játékfesztivál alkalmával az érdeklődők egy kurbli megtekerésével hozhatták működésbe a cirkusz fénykorát, mindennapjait, illetve szereplőit bemutató automata szerkezetet. A nagy népszerűségnek örvendő játékot nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is előszeretettel kipróbálták - tette hozzá a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa.

Vallner Bettina

2017. június 18., 15:55 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...