Hírek

2017.06.25. 10:43

Kigyúltak az őrtüzek Szent Iván éjszakáján

Látványos, korhű hagyományőrző programokkal várták az érdeklődőket a Szigligeti Várban, Szent Iván éjszakája alkalmából.

Balogh Ákos

Csordulásig teltek a parkolók a Szigligeti Várnál szombaton kora este, folyamatosan érkeztek a látogatók, az éjszakai fáklyás várlátogatásra, nem csoda, hiszen az ország és a Balaton-felvidék egyébként is egyik leglátogatottabb vára látványos programokkal várta az érdeklődőket.

A Berki Fóris Szigligeti Várőrség hadijátékkal szórakoztatta az összegyűlt nézősereget, a vitézek bemutatták a 15-16. század várvédői által használt fegyvereket, amikkel rögtönzött haditornát is tartottak.

Az est további részében fáklyás várlátogatáson járhatták körbe a több mint 750 éves múltra visszatekintő erődítmény látványosságait és gyönyörködhettek a csodálatos naplementébe burkolódzó panorámában a Szigligetre ellátogatók, majd meggyújtották a vár jelzőtüzét, amivel a Hegyesd és Csobánc várának adtak jelzéseket. A tüzeskedés ennyiben nem ért véget, az éjjeli programok zárásaként látványos tűzzsonglőr bemutatót is tartottak.

A szervezők igazán kitettek magukért, kellemes és felejthetetlen, hangulatos időtöltést biztosítottak mindenkinek az év legrövidebb éjjelén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!