Hírek

2017.08.01. 11:18

Nádfedeles ház égett Szigligeten (frissítve)

Egy nádfedeles ház tetőszerkezete kapott lángra Szigligeten, a Rókarántói utcában.

Kovács Erika

A tűzesethez a badacsonytomaji, az ajkai, a badacsonytomaji és a keszthelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral oltják a lángokat.

 

Balassa Balázs Szigliget polgármestere, aki az oltás alatt a helyszínen tartózkodik, megkeresésünkre elmondta, legalább nyolc tűzoltóautó dolgozik a helyszínen a pokoli hőségben. Egy nyaraló ég, amelyben a tűz ideje alatt nem tartózkodott senki, így tudomása szerint senki nem sérült meg.

 

Helyszíni információnk szerint a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók érkeztek először a helyszínre, majd jöttek még tűzoltók Nagykanizsáról, Zalahalápról is. Összehangolt munkával megfékezték a lángokat és folyamatos locsolással megvédték a szomszédos házakat a tűz átterjedésétől, melynek veszélye fennállt, mivel megélénkült az északi szél, és a szomszédos épületek között több nádtetős is van. A rendőrség a közeli utcákra terelte, illetve azokban irányította a forgalmat, így a védekezésben közreműködő gépjárművek minél gyorsabban tudtak közlekedni.

Frissítve

Több órás munkával, több település tűzoltói eloltották a déli órákban keletkezett lángokat Szigligeten, közölte kora este a katasztrófavédelem. A munkát a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A kigyulladt épület födémje beszakadt, a tűzoltóknak folyamatosan gondoskodni kellett a szomszédos, szintén nádtetős épület védelméről is.

A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik, felkutatják, illetve oltják a még izzó-parázsló részeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!