Hírek

2016.02.05. 20:49

Kiemelkedő pillanat - Átadták a diplomákat és díszpolgári kitüntetést

Veszprém - A minőség a kar hitvallása, mondta Kovács Zoltán dékán a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaátadó ünnepén.

Balla Emőke

A dékán szólt arról, hogy az oklevél megszerzésével a végzettek feljutottak a csúcsra, de szakmai és magánéletükben számtalan kiemelkedő pillanat lesz még. Diplomájuk attól értékes, hogy sokat kellett érteni tanulni, dolgozni, erőfeszítéseket tenni. Köszönetet mondott a családoknak, hiszen a tanulás a környezettől is támogatást kíván. Gelencsér András rektor kiemelte, a Pannon Egyetemen megszerzett tudás birtokában a végzettek lehetőséget kapnak arra, hogy leendő munkahelyükön helytálljanak. A hallgatók az oklevél megszerzésével értelmiségivé váltak, felelősséget kell vállalniuk környezetük iránt, hangsúlyozta. Zerényi Zoltán, ügyvezető igazgató is köszöntötte a végzősöket. Ők lesznek a jövő gazdasági szakemberei, akik a szakma irányvonalait meghatározzák, mondta.

Ferenczy Gaál Zsófia műszaki menedzser szakos hallgatónak Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Kovács Zoltán, a gazdaságtudományi kar dékánja adta át a diplomát
Fotó: Penovác Károly

Az ünnepségen a Pannon Egyetem díszpolgára kitüntetést vehette át Gaál Zoltán professzor, aki az intézmény korábbi rektoraként elévülhetetlen érdemeket szerzett az öt karú egyetem megalapításában, és folyamatos fejlesztésében. Olyan maradandót alkotott, amely hosszú időre megalapozta az egyetem sikeres működését. A Pannon Egyetem díszpolgára lett Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak. Pannonia Award díjat kapott Horst Laubscher professzor, a Menedzsment Intézet vendégoktatója, Pannónia Felsőoktatásáért díjat Gasparetz András, a Magicom Kft. ügyvezető igazgatója. Iskolateremtő, magas szintű tevékenységéért a Professor Emeritus címet adományoztak Gaál Zoltán nyugalmazott egyetemi tanárnak.

Az ünnepségén Szabados Balázs búcsúztatta a végzősöket, akik nevében Gyenei Orsolya búcsúzó hallgató mondta el gondolatait. A gazdaságtudományi karon 198 hallgató vette át oklevelét.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!