Hírek

2016.05.20. 11:46

A legjobb helyszínelők

Kitűnően szerepelt az Ajkai Rendőrkapitányság két baleseti helyszínelője a nemrégiben rendezett szakmai versenyen.

Penk Tímea

A közlekedésrendészeti verseny regionális fordulóján Szentpéteri István rendőr főtörzsőrmester első, Bebesi Gábor címzetes rendőr zászlós harmadik helyezést ért el. A versenyzőknek szakmai teszteket kellett kitölteni speciális feladatokkal, valamint ügyességi pályán kellett végighaladniuk gépkocsival.

Öt megye egyenruhásai rendezték egyszerre a versenyét Szombathelyen három kategóriában. A gépkocsizó járőrökön kívül motoros rendőrök és karos forgalomirányítók is összemérték tudásukat.

Szentpéteri István, Bebesi Gábor Fotó: Penk Tímea

Szentpéteri István elmondta, hogy a körmendi tanulmányai után, huszonhárom éves korában szerelt fel rendőrnek. Hét évvel ezelőtt járőrként, később bűnügyi vizsgálóként tevékenykedett, majd baleseti helyszínelő lett. A nagyobbik bátyja is rendőr a pápai kapitányságon.

Bebesi Gábor a sümegi gimnáziumi tanulmányai után a csopaki rendészeti szakiskolába, majd a műszaki főiskolára járt. A dunakeszi oktatási központban szerzett baleseti helyszínelő és vizsgáló képesítést. A harmincnégy éves fiatalember tizenöt éve dolgozik az Ajkai Rendőrkapitányságon. A családjában nincs rendőr, de a nagypapája a honvédségnél volt tartalékos tiszt.

– A baleseti helyszínelés egy speciális ágazata a rendőrségen folyó munkának, ami komplex feladatmegoldást igényel. Mi rögzítjük a helyszín adatait, mi dolgozzuk fel, szükség esetén mi is vizsgáljuk – számolt be Bebesi Gábor.

– Egyszerre vagyunk technikusok, szemlebizottság-vezetők, sokszor járőrök is, ha adatgyűjtés szükséges. Azért is igényel nagy odafigyelést ez a munka, mert a helyszínt nem lehet visszaállítani. Nem hibázhatunk, hiszen az befolyásolja az ügy menetét – fűzte hozzá Szentpéteri István.

A fiatal rendőrök elmondták, hogy nagyon elégedettek a verseny eredményével. Különösen annak örülnek, hogy az Ajkai Rendőrkapitányság két dobogós helyet is szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!