Hírek

2016.02.17. 17:21

Ki vezeti majd a veszprémi kórházat?

Nyugdíjba vonul idén júliusban Rácz Jenő, a veszprémi kórház jelenlegi főigazgatója. Posztját megpályáztatja a fenntartó – tudtuk meg. Értesüléseink szerint több név felmerült, de a vezető személyéről biztosat még nem lehet tudni.

Kovács Erika

Az intézmény működtetője, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pályázatot ír majd ki a vezetői székre, amelyben meghatároz alapvető feltételeket, többek között felsőfokú végzettséget, vezetői gyakorlatot, egészségügyi menedzser képesítést, illetve minden olyat, amit a fenntartó még fontosnak lát a poszt betöltéséhez.

A beérkező pályázatokat a bírálóbizottság értékeli, amely több tagból áll, így mások mellett az ÁEEK, az egészségügyért felelős államtitkárság, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Kórház Szövetség, a helyi közalkalmazotti tanács delegáltjából. A bizottság tesz javaslatot majd a leendő vezető személyére az egészségügyért felelős miniszternek, aki a kinevezésről dönt.

Hogy ki lesz a kórház új vezetője, még nem lehet tudni. Információnk szerint Dávid Gyula orvos igazgató és Sydó Tibor osztályvezető főorvos pályázna. Rácz Jenő jelöltjét a fenntartó és az államtitkár figyelmébe ajánlotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!